Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da su protokoli koje njegovi igrači i on treba da slede kako bi se fudbal vratio mala žrtva u poredjenju s onima koji rizikuju svoje živote na prvoj liniji borbe sa korona virusom.

Gvardiolina majka preminula je u aprilu od posledica korona virusa.

„Sledimo pravila, protokol. To je najvažnije. Ne radimo ništa posebno… Izuzetni su lekari, medicinske sestre, naučnici, čistači – oni su rizikovali svoje živote da bi spasili naše“, rekao je Gvardiola za sajt kluba.

Povezana vest:  Baroš se oprostio od reprezentacije

Igrači Premijer lige vratili su se prošle nedelje treninzima. Premijer liga je potom dobila odobrenje Vlade da klubovi predju u drugu fazu treninga, koja uključuje kontakt.

Klubovi će u sredu glasati da li će preći u narednu fazu treninga, koja bi mogla da počne da se primenjuje pre kraja nedelje.

Gvardiola je zadovoljan kondicijom svojih igrača obzirom da nisu odigrali takmičarski meč od 8. marta.

Povezana vest:  Runi neće biti kažnjen zbog udaranja laktom

„Mislim da su se radovali povratku i što će ponovo trenirati i raditi ono što vole“, dodao je Gvardiola.

Gvardiola je, na kraju, pozvao navijače da se i dalje pridržavaju uputstava nadležnih kada je reč o korona virusu.

„Ako kažu – nosite masku, ostanite kod kuće, držite socijalnu distancu – to moramo da uradimo. Medicinski radnici širom sveta su doveli svoje živote u rizik da bi spasili naše. Neverovatno je šta su učinili i moramo ih slediti. Sada ne smemo da uradimo ništa pogrešno“, kazao je Gvardiola.

Povezana vest:  Mesijevi golovi za pokojnu baku