bastina_svajnstajger_bajern_bazelSportski magazin Kicker izabrao Bastijana Švajnštajgera za osobu godine

 

Nemački sportski magazin Kicker od 1990. godine redovno bira fudbalskuu osobu godine u Nemačkoj. Laureat za 2010. Bajernov je veznjak Bastijan Švainštajger (26).

Upravo su nemačkog reprezentativca u Kickeru proglasili najharizmatičnijim i najvažnijim akterom u fudbalskoj 2010. godini. On je, smatraju, glavni razlog zbog kojeg je Bajernova ekipa osvojila Nacionalni kup i Bundesligu, te došla u finale Lige šampiona, kao i presudan faktor pohodu mlade nemačke ekipe na treće mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Povezana vest:  Teves: Sudija nije kriv za poraz Juventusa, već igrači

Da ga izuzetno cene Švajnštajgeru su pre nekoliko dana pokazali i u njegovom klubu učinivši ga, uz Francuza Franka Riberija, najplaćenijim Bajernovim i uopšte bundesligaškim igračem: za ugovor koji je potpisao do leta 2016. godine, primaće deset miliona evra na godinu.

Premijerno je Kickerovo priznanje, 1990. godine, došlo u ruke Franca Bekenbauera, koji je iste godine kao selektor odveo Zapadnu Nemačku do naslova svetskog prvaka na Mundijalu u Italiji.

Povezana vest:  Viljaš Boaš: Lampard je izuzetan fudbaler

Prošle je godine trijumfovao Feliks Magat, a pre tri godine nagradu je dobio Hrvat Ivan Klasnić, ondašnji povratnik na teren nakon dvostruke operacije bubrega.