Finale Kupa je specifična utakmica u kojoj nikako nema favorita, poručili su danas treneri fudbalera Partizana i Vojvodine, Savo Milošević i Nenad Lalatović, na zajedničkoj konferenciji za novinare u hotelu „Hilton“ u Beogradu.

Partizan i Vojvodina u sredu uveče u Nišu boriće se za trofej, crno-beli za peti uzastopno, Novosađani za tek drugi u istoriji, a Lalatović za prvi u trenerskoj karijeri.

„Nema favorita, kao i uvek u finalu, možemo pričati samo o blagom favoritu na papiru, ali sve to pada u vodu kad počne utakmica“, ističe Milošević.

Lalatović se slaže da su šanse 50:50, ali smatra da će rival imati dva bitna faktora na svojoj strani.

Povezana vest:  Mesi: Voleo bih da ostanem, ali ne zavisi sve od mene

„Partizan je iskusniji, igraju u Nišu pred verujem 10.000 svojih navijača. Meni je žao što nasi navijači neće doći, ali mi smo spremni, očekujemo tešku utakmicu, veliku borbu na terenu i nadam se da ćemo osvojiti trofej“, rekao je on.

Partizan i Vojvodina ove sezone sastali su se dva puta u prvenstvu, jesenas u Beogradu bilo je 4:0 za crno-bele, a pre nekoliko dana u Novom Sadu 1:0 za crveno-bele.

Povezana vest:  Marčelo Lipi: Peške bih otišao u Real

„Mi ćemo se voditi time da zaboravimo utakmicu iz novembra gde smo izgubili 4:0, a da se vodimo ovom od pre nekoliko dana. U kom god sastavu je, Partizan ima kvalitet, mi smo odigrali dobru utakmicu i nadam se da ćemo je ponoviti“, istakao je Lalatović.

Još jednom je naglasio da „voli da pobedi Partizan“, ali da je sramota što navijači crno-belih umesto njega vređaju njegovu bivšu suprugu.

Vojvodina će igrati bez Mirka Topića i Bogdana Mladenovića, dok se Milošević nada da će moći da računa na najjači tim.

Povezana vest:  Dijego Maradona: Ceo svet želi da izgubimo!

Novinare je zanimalo da li će se Milošević ponovo testitati na korona virus, jer je nedavno na Dorćolu igrao fudbal sa „pozitivnim“ bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovom.

„Već sam se testirao dva puta, ako je do sad nisam dobio, verujem da neću ni sad“, poručio je Milošević.

Finale Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana igra se u sredu od 19 sati na niškom Čairu.

PHOTO:  FSS