Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da niko u klubu nije zadovoljan rezultatima iz ove sezone, ali je istakao da sada može da obeća borbu za trofeje u narednoj.

„Rezultatski nismo zadovoljni. Ja prvi, sigurno ni ljudi u klubu, pretpostavljam ni navijači. Poslednjih godina se priča za Partizan prelama na jednoj utakmici i verovatno bi bilo drugačije da smo uspeli da dobijemo u sredu. Rezultatski nismo uspeli da ostvarimo ostvarili ono što smo želeli. Glavni krivac za sve to sam ja“, rekao je Milošević u razgovoru s novinarima na stadionu Partizana.

„Bilo je dosta stvari koje smo uradili u prethodnom periodu dobro, suočavali smo se sa nizom teškoća. Mislim da smo sada, bez obzira na situaciju sa trofejima, u boljoj poziciji nego što je bila ona u martu prošle godine. Analiziraćemo stvari koje smo mogli i morali bolje. Mada, ja sam vraćao film dosta u poslednjih par dana, vrlo teško da bih neke odluke donosio drugačije“, dodao je on.

Kako je istakao, on je formirao tim uz podršku uprave kluba.

„Mislim da smo napravili odličnu bazu za sledeću godinu. Realno je da tek sad očekujemo neke veće stvari, pogotovo kad je u pitanju liga i da nije bilo realno prošle godine obzirom na taj prelazni rok kakav smo imali… Ne smem ni da zamislim šta bi nam se desilo da nismo ušli u Ligu Evropa. Realno, nije bilo za očekivati da udjemo u borbu za tri trofeja u takvoj situaciji. Sada to jeste“, rekao je Milošević.

Povezana vest:  Kapelo: Baloteli neverovatno dobar

„Sada mogu da obećam borbu za titulu od prvog do poslednjeg minuta, ne utakmice, jer ćemo mnogo više igrati na rezultat nego na lepotu“, naveo je Milošević.

Novinare je zanimalo i dalji posle izgubljenog finala Kupa Srbije od Vojvodine razgovarao sa upravom kluba.

„Za sada nemam najave da će biti bilo kakvih korenitih promena… Ja sa moje strane mogu jedino da kažem da imam energiju i volju da nastavim da radim jer mislim da sada imam tim na osnovu kojeg mogu da obećam neke stvari što nisam do sada radio“, rekao je Milošević.

Sigurno je, kako je naveo, da će imati veliki pritisak, što „razume“ jer je „Partizan završio sezonu kako je završio“.

„Mogu da kažem da se nijednog momenta neću voditi ličnim interesom, vodiću se isključivo interesom Partizana. Na sve funkcije koje sam imao sam ja dao otkaze i ako procenim da sam smetnja u bilo kom momentu sigurno se neću držati ovog mesta po svaku cenu. Ali, realno, možemo mnogo bolje i siguran sam da ćemo uraditi mnogo bolje i imam energiju da to uradim“, rekao je Milošević.

Povezana vest:  Gerec odbio Obalu Slonovače

Govoreći o finalu Kupa, Milošević je kazao da je to bila možda i jedina velika utakmica u sezoni koju je njegov tim loše.

„Ključ je bilo prvo poluvreme koje smo prespavali i ono je odredilo sudbinu i tok celog meča. Vojvodina je zasluženo pobedila“, rekao je Milošević.

„Ogičledno je da nisam dobro psihološki pripremio ekipu za početak utakmice. Malo me je zavarala ta utakmica iz Novog Sada, mislio sam da tu ljutnju posle utakmice i inat koji sam video da će biti dovoljan za ulazak u igru, a da motiv sam po sebi nije potreban. Očigledno je da je trebalo još više enregije s moje strane“, dodao je on.

Kako je rekao, i sam je posle izjednačujućeg gola pomislio da će njegova ekipa dati gol u prvom produžetku.

„Kada je počeo produžetak tražio sam da budemo oprezni jer smo na terenu imali ekipu i sistem u kom nikad nismo igrali…“, rekao je Milošević.

Partizan sada očekuju kvalifikacije za Ligu Evropa.

„Umesto osam utakmica, imaćemo samo četiri. Ako uspemo da zadržimo fokus na te četiri utakmice i uz malo sreće, možda će ovo biti i lakše nego prošle godine. Očekujem da nama bude lakše jer imamo namešteniji tim nego prošle godine kada smo ga u hodu pravili“, rekao je Milošević.

Povezana vest:  Falkao pet godina u Monaku

On je ponovio da Partizan sada ima tim da se ukljući u borbu za titulu.

„Moramo da imamo u vidu novi sistem kvalifikacija i može da se desi da ne prodjemo u Ligu Evrope što je sad velika lutrija, ali smo u poziciji da imamo vrednost u igračkom kadru i da i finansijski izdržimo sezonu čak i da ne udjemo u Ligu Evropa. Domaća takmičenja moraju da nam budu prioritet u narednoj sezoni. Tu više nemamo opravdanja“, istakao je Milošević.

Kada je reč o prelaznom roku, on je u Partizanu praktično završen.

„Imamo kompletiran tim za sledeću sezonu. Treba da vidimo pet-šest naših klinaca… Razmišljamo i gledamo neke igrače na pozicijama gde može da se desi da neko ode, za koje već imamo ponude“, rekao je Milošević.

Novinari su potom konkretno pitali za Filipa Stevanovića.

„Za nas bi najbolje bilo da ga prodamo, a da ostane sa nama kao što je bilo sa Strahinjom Pavlovićem. To bi bilo najmanje bolno, a nama bi dosta stvari završilo“, rekao je Milošević.

Partizan će pripreme za narednu sezonu početi 4. jula.