zidane_4Zidan junior golman zablistao!

 

Osim Enca Zidana, 15-godišnjeg playmakera u kadetima Real Madrida, oči javnosti svojim je igrama počeo da privlači i drugi sin Zinedina Zidana, 12-godišnji Luka.

Luka Zinedine Zidane Fernandez puno je ime drugoga sina Zinedina Zidana i njegove supruge Veronike, inače golmana u U13-ekipe madridskog Reala.

Zablistao je mali Luka na turniru 13-godišnjaka koji se održava na Tenerifama, a zove se „Torneo Internacional Alevin Futebol 7“. U četvrtfinalnom je meču Real Madrid izbacio branioca naslova, dortmundsku Borusiju, pobedivši boljim izvođenjem 11-eraca. Ključni je, šesti penal, poslednji u seriji od po tri sa svake strane, fudbaleru njmačke ekipe mladi Zidane odbranio ispravno procenivši da će udarac biti upućen poluvisoko u desni ugao, te je loptu lepom paradom i dobrim refleksom uspeo da prebaci preko gola.

Povezana vest:  Ivanovićev gol u izboru za najlepši u Ligi šampiona

Saigrači su mu zbog plasmana u polufinale pritrčali u zagrljaj pa se mali Zidane barem nakratko mogao osećati poput svog slavnog oca.

Na Realovoj zvaničnoj internet strani o Luki, kao i o svakom dečaku u Školi fudbala, stoji nekoliko rečenica. Sam Luka u njima kaže da je dobar u situacijama jedan na jedan, te da se dobro oseća u vazduhu.

Povezana vest:  Fiorentina pobedila Torino, gol Ljajića

S obzirom da najstariji Zidaneov sin Enco, inače nazvan po urugvajskom fudbaleru Encu Franćeskoliju, već mami uzdahe u kadetskoj ekipi, dinastiju Zidane, izgleda, neće mimoići budućnost kraljevskog kluba.

Priča, međutim, ne završava na Luki. Za najmlađu ekipu Reala već je počeo davati golove petogodišnji Teo Zidane, koga je trener zasad postavio na poziciju napadača, te je mališan najprecizniji od svih svojih saigrača. Još samo da četverogodišnnji Elyaz, četvrti i najmlađi sin velikoga francuskog fudblera berberskog porekla, stasa u odbrambenog igrača i Real će se moći u punoj osi (golman-štoper-veznjak-napadač) osloniti na Zidanee.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica poslednjeg kola Premijer lige i tabela