arsen_venger_mala_kzn_1Arsen Venger: Rotacija igrača nije bila greška!

 

Francuski menadžer na klupi Arsenala Arsen Venger odlučan je da nije napravio grešku pošteno zarotiravši postavu topdžija u susretu 20. kola Premijer lige protiv Vigana.

Utakmica je završila podelom bodova 2:2, a za razliku od derbija protiv Čelzija u ponedeljak, Venger je izmenio čak osmoricu igrača u početnih 11. Tako su priliku tek u završnici dobili Samir Nasri i Teo Volkot, Robin van Persi nije ni ulazio u igru, dok je kapitan Cesk Fabregas odrađivao suspenziju zbog žutih kartona.

Povezana vest:  Junajted preko Čelsija na vrh, Siti zaustavljen u Londonu

-Nema pravila oko promene tima, mislim da problem uopšte nije bio u tome. Vigan je igrao pre tri dana, a mi smo pre 48 sati igrali veliku utakmicu. Morao sam da napravim promene jer ponovo igramo u subotu, pa opet u sredu, onda opet u subotu, pa u utorak, i zato ne možemo uvek da igramo sa istim sastavom. Ali ne mislim da je problem uopšte bio u rotaciji igrača – komentarisao je Venger.

Povezana vest:  Ninkov – Ne vredi da se osvrćemo

-Vodili smo 2:1 protiv ekipe sa deset igrača i izgubili smo dva boda, ali ukupno gledano odigrali smo dobru utakmicu, fizički na visokom nivou, sa velikim zalaganjem. Malo su nas uhvatili na krivoj nozi nakon što smo poveli. U drugom poluvremenu nismo napravili dovoljno, a oba gola smo primili posle prekida. Ipak, Viganu treba odati priznanje, borili su se, nisu odustajali. Imali smo igrača više, ali to ne igra preveliku ulogu kada branite korner. Šteta što nismo pobedili jer je Mančester Junajted remizirao sa Birmingemom, ali šta je tu je – dodao je Venger, čija je ekipa trenutno na trećem mestu tabele, a za vodećim Mančester Junajtedom zaostaje dva boda, uz utakmicu više.

Povezana vest:  Oko milion navijača dočekalo Barseloninu ekipu!