Alex_FergusonSir Aleks kaznio klub koji je otpustio njegovog sina

 

Iako nosi titulu Sira, Aleks Ferguson nije se baš poneo gospodski pošto je vođstvo Prestona sa pozicije menadžera smenilo njegovog 38-godišnjeg sina Darena. Sastav iz Prestona otprilike na polovini prvenstva drži poslednje, 24. mesto Čampionšipa, drugog po snazi takmičenja u engleskoj ligaškoj hijerarhiji.

Povezana vest:  Partizan bez pobede u Ligi Evrope

Za razliku od svog oca, rekordno dugotrajnog na klupi Mančester Junajteda, mlađi Ferguson na klupi Prestona nije izdržao ni godinu dana. Uspeo je da njegova ekipa pobedi samo u pet od 22 prvenstvene utakmice. Skupio je paralelno čak 13 poraza.

Iako je Daren Ferguson imao loše rezultate, njegov otac, sigurno, nije imao baš razumevanja za otkaz sinu. Iznenada je odlučio da povuči dvojicu igrača Mančester Junajteda, Ritčija de Laeta i Džošu Kinga, koji su bili na pozajmici u Prestonu, iako je prethodno bilo dogovoreno da će se njih dvojica vratiti tek sledeće nedelje.

Povezana vest:  Junajted siguran protiv poslednjeg tima Premijer lige

Aleks Ferguson je hteo da povuče i svog trećeg igrača sa pozajmice u Prestonu, Matija Džejmsa, ali, njegov je ugovor o pozajmici sklopljen na celu sezonu.

Da stvar bude gora, sva trojica su se izjasnili da žele da ostanu u Prestonu, klubu u kojem su dobijali svoju priliku za minutažu na terenu. Sasvim je sigurno da je u pitanju lična, a ne poslovna odluka Sir Aleksa Fergusona.

Povezana vest:  Šahtjor osvojio ukrajinski kup