Otac i menadžer fudbalera Lionela Mesija doputovao je danas u Barselonu na razgovore sa upravom katalonskog kluba u vezi sa sporom oko ugovora.

Kako je preneo Skaj, Horhe Mesi je privatnim avionom iz argentinskog Rozarija doputovao u Barselonu. On bi trebalo da se sastane sa predsednikom Barselone Djozepom Marijom Bartomeuo i ostatkom uprave kako bi se rešila situacija oko neslaganja u vezi sa ugovorom.

Povezana vest:  Fantastičan gol Erere, trijumf Junajteda protiv Jeovila

Mesi se više ne smatra fudbalerom Barselone i nije se u nedelju pojavio na testiranjima na korona virus uoči početka priprema, kao ni na jučerašnjim treninzima.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je prošle nedelje obavestio klub da želi da ode, ali Barselona namerava da ga zadrži do kraja ugovora, do juna 2021. godine. On se pozvao na klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da besplatno napusti klub na kraju sezone, ali uprava tvrdi da je ta klauzula istekla.

Povezana vest:  Lalatović: Vreme je da nam pamet dođe u glavu

Slučaj bi mogao da se reši na sudu, a Mesi će tvrditi da je klauzula važeća jer je i sezona bila produžena zbog pandemije korona virusa.

Kako je preneo Skaj, razgovori Horhea Mesija i članova uprave Barselone obaviće se danas i u četvrtak.

U Barseloni su podeljeni oko Mesijevog slučaja. Bartomeu tvrdi da Argentinac ima važeći ugovor i da neće napusitit Kamp Nou osim u slučaju da neki klub odluči da plati otkupnu klauzulu od 700 miliona evra.

Povezana vest:  Janković: Izgubili smo kontrolu u drugom poluvremenu

Pojedini članovi uprave smatraju taj stav nerealnim, pošto će Mesi svakako naredne godine napustiti klub, a u medjuvremenu mogao bi da ostane i bude nezadovoljan.