Sastanak čelnika Barselone i predstavnika fudbalera Lionela Mesija završen je bez dogovora, pošto klub ne želi da pregovara o otkupnoj klauzuli u ugovoru od 700 miliona evra.

Kako su večeras preneli španski mediji Mundo Deportivo i Diario Sport, predsednik Barselone Djozep Marija Bartomeu pokušava da ubedi Mesija da se predomisli i da ostane na Kamp Nou.

Bartomeu je predstavljao klub na sastanku sa Mesijevim menadžerom i ocem Horheom Mesijem.

Uoči sastanka Horhe Mesi je rekao da će biti teško da njegov sin ostane u Barseloni, ali nije rekao da li se pregovara sa još nekim klubom.

Povezana vest:  Jevtić i Evandro doneli pobedu Zvezdi u Jagodini (FOTO)

Mesi se više ne smatra fudbalerom Barselone i nije se u nedelju pojavio na testiranjima na korona virus uoči početka priprema, kao ni na jučerašnjim treninzima.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je prošle nedelje obavestio klub da želi da ode, ali Barselona namerava da ga zadrži do kraja ugovora, do juna 2021. godine. On se pozvao na klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da besplatno napusti klub na kraju sezone, ali uprava tvrdi da je ta klauzula istekla.

Povezana vest:  CAS: Doživotna suspenzija za ruskog doktora

Slučaj bi mogao da se reši pravnim putem, a Mesi će tvrditi da je klauzula važeća jer je i sezona bila produžena zbog pandemije korona virusa.

Prema toj klauzuli Mesi je do 10. juna trebalo da obavesti upravu kluba o odlasku i u tom slučaju napustio bi Kamp Nou kao slobodan igrač. Tog datuma je sezona trebalo da bude završena, ali je produžena zbog pandemije.

Povezana vest:  Princ Karađorđević na stadionu "Rajko Mitić"

Razgovori dve strane da pronadju rešenje kako bi se 33-godišnjem Argentincu dozvolilo da uz odredjenu sumu napusti klub su završeni bez dogovora.

Barselona želi da Mesi potpiše dvogodišnji ugovor, preneo je Mundo Deportivo.

Brojni mediji spekulišu da će Mesi potpisati za Mančester siti.