Argentinski fudbaler Lionel Mesi najavio je danas da će ostati u Barseloni, ali i da je frustriran i ljut na taj klub.

„Nikada ne bih mogao da idem na sud protiv kluba mog života i zbog toga ću ostati u Barseloni. Jasno sam klubu, a posebno predsedniku, stavio do znanja da želim da odem, to sam im govorio cele godine. Verovao sam da je vreme da se povučem, da su potrebni mladji, novi ljudi i mislio sam da je moje vreme u Barseloni prošlo“, rekao je izmedju ostalog Mesi za portal goal.com.

Povezana vest:  Bivši predsednik Šturma priznao utaju poreza

Mesijev ugovor sa Barselonom ističe na leto sledeće godine, a njegova želja za odlaskom je stvorila mnoge kontroverze, pre svega vezane za otkupnu klauzulu od 700 miliona evra i da li ona važi.

Istakao je da je imao veoma tešku godinu i da je patio, kako na treninzima, utakmicama, tako i u svlačionici.

„Uvek sam govorio da želim da završim karijeru ovde, da ostvarujem ciljeve poput trofeja. Ali, dugo vremena nema nikakvog projekta, ništa. (Predsednik Djozep Maria) Bertomeu mi je govorio da ću na kraju sezone moći da odlučim da li ću ostati ili otići, ali nije održao svoju reč“, kazao je Mesi.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Reprezentativce u Africi obezbeđuju specijalci MUP-a

On je naveo da će davati sve od sebe u Barseloni jer uvek želi da pobedjuje, da se takmiči, i dodao da je „uvek želeo najbolje za klub, svlačionicu i sebe“.

Barelonu će napustiti Luis Suares, koji bi trebalo da predje u Juvetnus, kao i Arturo Vidal čiji je izvestan transfer u Inter.