Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da će u predstojećem meču protiv Turske u Ligi nacija pobediti ekipa koja bude hrabrija i agresivnija i najavio male promene u timu.

„Pobediće ekipa koja bude hrabrija i agresivnija“, rekao je Tumbaković na video konferenciji za novinare.

Fudbaleri Srbije dočekuju sutra selekciju Turske u utakmici drugog kola Lige nacija.

„Pokušavamo da prilagodimo kvalitet igrača adekvatnom rasporedu na terenu. Jedan od tih detalja koji smo imali u Rusiji je karakterističan i za promenu rasporeda pojedinaca. Za utakmicu protiv Turske nećemo praviti neka velika pomeranja, ali će biti manjih izmena“, rekao je Tumbaković.

Novinare je zanimalo i da li ga je iznenadio poraz Turske od Madjarske i da li očekuje protivnika u najjačem sastavu.

„Iskren da budem, malo sam iznenadjen, ali ne toliko jer i Madjarska ima jako dobru reprezentaciju. Mislim da je selektor Turske malo ‘potcenio’ reprezentaciju Madjarske. Sigurno da će u Beogradu igrati sa daleko jačim sastavom“, rekao je Tumbaković.

Povezana vest:  Kris Kolman uskoro novi selektor Velsa

Upitan da li ga brine niz od 11 utakmica sa primljenim golom, Tumbaković je naveo da je to – do načina igra.

„Mi ćemo sve pokušati da taj broj primljenih golova svedemo na minimum. Ali, način igre koji forsiramo i želja da postignemo gol više ima i tu drugu dimenziju – da lako primamo golove“, rekao je selektor Srbije.

Na pitanje koliko se sistem sa tri centralna defanzivca razmatra kao dugoročno rešenje za igru Srbije, Tumbaković je ponovio da on to zove – raspored igrača na terenu.

Povezana vest:  Vojvodina slavila u derbiju protiv Partizana

„On je uvek prilagodjen kvalitetu pojedinaca, ekipe koje imamo. Težićemo da napravimo stabilnu ekipu, da u ovom rasporedu igrača to i rezultira, a profil igrača ćemo birati po modelu igre koji želimo da sprovedemo“, rekao je Tumbaković.

Upitan da li će protiv Turske igrati sa jednim ili dva napadača, selektor je prvo odgovorio da nema odgovor na to pitanje.

„Igraćemo po modelu koji smo uspostavili, a ko će se pojaviti to je već pitanje za selektora, odnosno stručni štab“, rekao je on.

U startnih 11 na meču protiv Rusije bilo deset igrača koji igraju u pet najjačih liga, dok su na drugoj strani bili igrači koji nastupaju u ruskoj Premijer ligi. Na pitanje novinara „od milion dolara“ u čemu je problem, Tumbaković je odgovorio:

Povezana vest:  Keiroš uveren u bolje dane za Kristijana Ronalda

„Tu je samo atraktivno tih milion dolara. Ako dam stučni odgovor ne verujem da će mi ti ljudi (novinari) dati tih milion dolara. Ako već žele odgovor – sva desetorica igrača koja su igrala u reprezentaciji zajedno nemaju treninga od početka sezone koliko ima jedan igrač ruske reprezentacije. Tačnije, u poslednjih mesec i po dana ruski reprezentativci su odigrali 12 utakmica i ko zna koliko treninga. Najveći broj reprezentativaca Srbije nema nijednu utakmicu, a pojedinci jedan ili dva treninga. Ali, programska aktivnost Uefe je takva i mi odgovaramo zahtevima koji se ispred nas postavljaju“, rekao je Tumbaković.

Utakmica Srbija – Turska igra se sutra od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“.