Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da taj fudbalski klub ne može da se ponaša na tržištu kao Čelsi, koji je potrošio oko 200 miliona funti u letnjem prelaznom roku.

„Covid-19 je stvorio neizvesnost koja je za neke manje važna. Ne možemo preko noći da promenimo stvari i kažemo da sada želimo da se ponašamo kao Čelsi. Živimo u svetu neizvesnosti. Nekim klubovima je manje važno koliko je budućnost neizvesna jer su oni u vlasništvu država ili oligarha. To je istina“, rekao je Klop izmedju ostalog za BBC.

Povezana vest:  Pogba: Hoću da budem kao Pirlo

Liverpul je za sada doveo samo Kostasa Cimikasa iz Olimpijakosa za 11,7 miliona funti.

Čelsi je angažovao Hakima Zijeha, Tima Vernera, Kaja Haverca i Bena Čilvela, kao i Tijaga Silvu koji je došao kao slobodan igrač.

Liverpul je prošle sezone postao šampion Premijer lige posle 30 godina. Pre toga je jednom igrao finale i potom osvojio Ligu šampiona.

Povezana vest:  Čelsi prekinuo niz poraza, Vest Hem nastavio da posrće

„Mi smo postigli uspeh time što smo klub kakav jesmo. Liverpul je drugačiji klub“, kazao je Klop.

Mančester siti, prošlosezonski vicešampion je platio 40 miliona funti Bornmutu za Nejtana Akea i Valensiji 21 za Ferana Toresa, dok je za 45 prodao Leroja Sanea Bajern Minhenu.

Kao razloge zbog čega Liverpulu nisu potrebni novi dolasci, Klop je naveo uzlaznu formu Nabija Keite i Kurtisa Džonsa, kao i da Takumi Minamino, koji je u januaru došao iz Salcburga za 7,25 miliona funti, „sada potpuno drugačije izgleda.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, FIFA traži da Severna Koreja poštuje pravila

Klop je istkaao da je koncentrisan na to poboljšanju igrača koje već ima u timu umesto dovodjenja novih.

„Uvek želimo da poboljšamo tim, a za to postoje različiti načini. Jedan način je dovodjenje novih igrača, a drugi je da radimo zajedno, napredujemo i ispravljamo stvari u kojima nismo dobri. To je fudbal. Niko ne želi da priča o treninzima, samo o transferima“, rekao je Klop.