karim_benzemaKarim Benzema: U prošlosti se nisam dovoljno trudio!

 

Francuski 23-godišnji fudbaler u redovima Real Madrida Karim Benzema priznao je u razgovoru za španski dnevnik As nedovoljno zalaganje da bi izborio minutažu na terenu.

-Svestan sam kada kada igram dobro i kada sam loš na terenu, a ako sam u nekom trenutku karijere igrao manje bilo je to zato jer nisam uložio dovoljno napora da bih zaslužio nastup. Danas se stalno trudim i to je razlog zašto više igram – rekao je Benzema, koji se povredom Gonzala Higuaina nametnuo u prvog Realovog napadača, a ove sezone je skupio ukupno 28 nastupa, kombinovano za “kraljevski klub” i francusku reprezentaciju, u kojima je postigao 12 golova.

Povezana vest:  Lalatović: Makabi je favorit, ali verujem u svoju ekipu

-Za mene je ključno da sam vratio svoju brzinu i iako ne mogu da garantujem da ću svaku utakmicu postići tri gola, ono što mogu da garantujem je da ću učiniti sve što mogu da postignem bar jedan – dodao je napadač koji je prešao u Real u julu 2009. godine uz odštetu od 35 miliona evra.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Nema dopingovanih fudbalera na SP u Južnoj Africi

U decembru prošle godine Benzema je postigao dva het trika, prvi Ekseru u 4:0 pobedi Reala u Ligi šampiona, a drugi Levanteu u neverojatnom Realovom trijumfu od 8:0 u Kupu kralja.