Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Rada sa 3:0, u utakmici sedmog kola Super lige Srbije.

Partizan je na novom debiju Aleksandra Stanojevića na klupi crno-belih bio bolji i opasniji tim od Rada, a pobedu su mu doneli Lazar Stojsavljević autogolom u 31. minutu, Filip Stevanović u 51. minutu i Umar Sadik u 81. minutu sa jedanaesterca.

Povezana vest:  Advokat: Francuska će pokazati šta nam je potrebno

Ekipa iz Humske upisala je petu pobedu od početka šampionata i trenutno je treća na tabeli sa 15 bodova, dok je Rad posle šestog poraza poslednji sa samo tri osvojena boda.

Crno-beli su poveli u 30. minutu. Stevanović je centrirao sa leve strane, Lazar Marković je poslao loptu na peterac, a Lazar Stojsavljević je nespretno reagovao i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Povezana vest:  Barselona pobedila Sevilju, Mesi postigao 500. gol za klub

Na samom početku drugog poluvremena Rad je ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Djorić dobio direktan crveni karton posle starta nad Sadikom.

Crno-beli su nastavili da redjaju šanse, a na 2:0 je prelepim golom povisio Stevanović u 51. minutu. Konačan rezultat postavio je Sadik pogotkom sa penala u 81. minutu.

Partizan u četvrtak gostuje moldavskom Sfintulu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, dok će u narednoj rundi domaćeg takmičenja ići u goste Zlatiboru.

Povezana vest:  Kapelo na nišanu medija

Rad u osmom kolu Super lige dočekuje Javor.

PHOTO: ATA Images