Fudbalski klub Pari Sen Žermen podržao je svog fudbalera Nejmara, koji je Alvara Gonzalesa optužio za rasizam, dok je Olimpik Marsej danas upozorio na pretnje smrću tom igraču.

„Nema mesta za rasizam u društvu, fudbalu ili našim životima“, navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, koji je takodje naveo da „snažno podržava“ Nejmara i da podržava i da se raduje istrazi Lige jedan.

Utakmicu dva kluba u nedelju u Parizu, u kojoj je Olimpik u Ligi jedan pobedio sa 1:0, obeležio je incident u finišu, kada je isključeno čak pet igrača, od čega tri iz PSŽ-a.

Povezana vest:  Davids: Za Barselonu igraju bogovi fudbala

Medju isključenim je i Nejmar, koji je sa ledja, rukom u glavu udario Alvara, a crveni karton je dobio posle intervencije iz VAR sobe.

Dvojica fudbalera su se i pre toga sukobila i medjusobno vredjala.

Nejmar je posle utakmice optužio Alvara za rasizam i pozvao nadležne da koriste VAR i razjasne stvari.

Saopštenje je izdao i Olimpik, koji je naveo da Gonsales nije rasista.

„Gonsales nije rasista i to je pokazao svakodnevnim ponašanjem od kad je došao u klub. Isto su svedočili i njegovi saigrači. Olimpik je simbol antirasizma u francuskom prfesionalnom sportu“, navode iz Olimpika.

Povezana vest:  NASTAVLJA SE DUEL ANTIĆA I FSS, Karadžić: Nisam se dogovorio sa Antićem o nastavku saradnje

Klub iz Marseja je upozorio na „ozbiljne posledice“ puštanja privatnih telefonskih brojeva Gonsalesa i njegove rodbine u brazilskim medijima i na društvenim mrežama.

To je, kako se navodi iz kluba, dovelo do „stalnog uznemiravanja i pretnji smrću“.

Pred kraj utakmice u Parizu, igrač PSŽ-a Leandro Paredes udario je Darija Benedeta, što je izazvalo sukob na centru igrališta.

Povezana vest:  Zvezda danas protiv Kairata u kvalifikacijama za LŠ

Pored dvojice fudbalera, isključeni su još Lajvin Kurzava iz PSŽ-a i Žordan Amavi iz Marseja, kao i naknadno Nejmar.

Nejmar je o rasizmu prvo informisao četvrtog sudiju, a potom je to ponovio u kameru, da bi nakon toga reagovao na društvenim mrežama.

Gonsales je negirao rasizam i optužio Nejmara da je loš gubitnik.

Disciplinska komisija Lige jedan će se sastati u nedelju da ispita slučaj i u donošenju odluka koristiće izveštaje arbitara i snimke sa utakmice.