ronaldo_crni_dresRonaldo i Ezil za pobedu Reala

 

Fudbaleri madridskog Reala pobedili su večeras na gostovanju kod Hetafea sa 3:2 u 17. kolu španskog prvenstva i zadržali korak za vodećom ekipom Primere Barselonom. Dvostruki strelac za Real bio je Portugalac Kristijano Ronaldo, koji je prvi pogodak postigao sa penala. Mrežu domaćeg tima pogodio je i Mesut Ezil.

Povezana vest:  Ronaldo: Napoliju Skudeto, kako da navijam Juventus?

Alvaro Arbeola je zbog drugog žutog kartona isključen u 82. Minute što je Hetafe iskoristio i umalo osvojio bod, iako je gubio sa 0:2 i 1:3. Real je tako zaostatak za Barselonom, koja je sinoć savladala Levante sa 2:1, smanjio na dva boda, koliko je bilo i pre 17. kola.

Treći je Viljareal, koji je večeras golovima Hosea Manuela Katale I Borhe Valere pobedio Almeriju sa 2:0 i odbio nalet četvrtoplasirane Valensije. Viljareal je sakupio 36 bodova, a Valensija, koja je sinoć, takođe sa 2:1, savladala Espanjol, 31 bod.

Povezana vest:  Sampdorija golom u finišu izbegla poraz od Torina

Madridski Atletiko je na domaćem terenu igrao nerešeno sa Rasing Santanderom 0:0 i propustio šansu da pobedom pretekne Espanjol na petoj poziciji i približi se mestu koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona.

Majorka je bila ubedljiva protiv Erkulesa i pobedila sa 3:0, dok je Saragosa golom Braulija u poslednjem minutu meča savladala Real Sosijedad 2:1 i pobegla sa začelja tabele.

Povezana vest:  Mihajlović: Derbi savršena prilika za izlazak iz krize