Fudbalski klub Crvena zvezda izdao je saopštenje povodom superligaške utakmice u Užicu, u kojoj je Partizan večeras golom iz penala pobedio Zlatibor.

„Blamaža za blamažom. Tako izgleda sudjenje u Super ligi i rad sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. A, predsednik FSS Slaviša Kokeza i dalje ćuti i ne reaguje. S vremena na vreme pošalje po nekog svog podredjenog da se oglasi ili nekoga opravda, i tu se sve završava“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Zvezda je navela da je na početku sezone uputila javno pismo FSS-u, u kom je zahtevala promene u sudijskoj organizaciji.

Povezana vest:  FK Partizan u uvršten u igricu PES 2015.

„Promene u svakom aspektu rada sudijske komisije i skidanje sa liste sudije Danila Grujića posle naručenog penala u Kruševcu. Strpljivo smo čekali i posle serije sve gorih odluka (Novi Pazar, Vojvodina, Rad…) vrhunac bruke smo videli večeras u Užicu. Sudija Široki je dosudio jedanesterac Partizanu po principu ‘gužva je, niko neće videti da nije penal’. Ali, svi su videli njegovu nameru i zadatak. Nemoguće je ono sakriti“, piše u saopštenju Zvezde.

Crveno-beli sada javno traže smenu predsednika sudijske komisije Milana Karadžića, kao i da arbitri Grujić i Široki budu „skinuti“ sa liste.

Povezana vest:  Karadžić: Primitivni vapaj jedinog stvarnog gubitnika

„Ovo nisu sudijski previdi, ovo su izvršenja naručenih zadataka. Znamo dobro da je ovo uvod u već vidjeni scenario. Nećemo da dočekamo derbi i novu kradku, jer tri puta smo već pokradeni i nećemo dozvoliti da se to i četvrti put desi“, navodi Zvezda.

Ističe se da promene „moraju da uslede posle ovakvih blamiranja“ i da je „Partizanu već poklonjeno šest bodova ove sezone“.

„Očigledno je da problematični potpredsednik FK Partizan svojim pisanjem po društvenim mrežama pokušava da stvori utisak u javnosti da je njegov klub žrtva, a sve sa ciljem daljeg otimanja bodova Napretku, Zlatiboru i drugim klubovima. Nadamo se da se njihove otimačine neće završiti na novim izjavama potpredsednika FSS Marka Pantelića kako smo mu se smučili jer nećemo da ćutimo na ove beskrupulozne kradje. Partizanu je već poklonjeno šest bodova ove sezone. Gospodo iz fudbalskog saveza dobro se zamislite. Poslednji put vas upozoravamo da ćemo se boriti svim sredstvima da zaštitimo Zvezdine interese i da nećemo dozvoliti scenario iz 2017“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Povezana vest:  Siti osvojio titulu u 94. minutu