Gabriel-MilitoGabriel Milito na izlaznim vratima Barselone

 

Prema španskim medijima, argentinski štoper Gabriel Milito (30), mlađi brat Interovog napadača Dijega, na izlaznim je vratima aktuelnog španskog prvaka Barselone.

U redove katalonskog kluba Milito je stigao 2007. godine iz Saragose, a iako je ugovorno vezan do 2012. godine, sasvim je izgledno da će napustiti Kamp Nou već u januarskom prelaznom roku. U poslednje vreme Milito se borio s povredama, pa su tako svoja mesta na pozicijama centralnih štopera Barselone zacementirali Karles Pujol i Žerard Pike. Argentinac je zato ukupno nastupio u tek sedam takmičarskih utakmica ove sezone, uglavnom ulazeći s klupe, te želi da pronađe sredinu u kojoj će igrati redovno. Najčešće se kao njegove nove destinacije spominju Italija i Engleska, a navodno je dosad najveći interes pokazao Liverpul.

Povezana vest:  Evropsko fudbalsko tržište zabeležilo pad prvi put u 10 godina

-Postoje odluke koje donosim ja i koje donosi klub, ali ova je njegova. Poznavajući ga, sasvim ga razumem. Verujte mi, i ja sam bio igrač i kad se stavim u njegovu poziciju, razumem ga – komentarisao je Barselonin trener Žozep Gvardiola, jasno aludirajući da je Milito na korak od odlaska.