nani_mancesterNani doneo pobedu Mančester Junajtedu

 

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su Stouk sa 2:1 na Old Trafordu u susretu 22. kola Premijer lige i tako povećali prednost nad drugoplasiranim gradskim rivalom Sitijem na tri boda. Gol odluke vredan tri nova boda i desete domaće pobede crvenih đavola”, iz 11 susreta, postigao je Portugalac Nani u 62. minuti.

Pogodio je Nani sjajno levicom malo van kaznenog prostora u desni ugao golmana Asmira Begovića. Valja reći da je to Naniju bio šesti ovosezonski prvenstveni gol u povratničkoj utakmici posle oporavka od povrede kuka. Prethodno je zadnji put igrao u utakmici sa Arsenalom 13. Decembra, prošle godine.

Povezana vest:  PRIJATELJSKI SUSRETI, REZULTATI, Francuska bolja od Holandije, pobeda Engleske

Nani je bio i asistent za prvi gol Đavola koji je u 27. minuti postigao Havijer Hernandez. Postigao ga je Hernandez petom sa peterca. Gol za Stouk, izjednačujući u tom trenutku, dao je u Din Vajtehed u 50. minuti glavom posle asistencije Tunkaja Sanlija. Ovu utakmicu domaći su igrali bez povređenog Vejna  Runija ali i Rija Ferdinanda kojeg je starteg Mančestera Aleks Ferguson hteo da odmori.

Povezana vest:  SP 2014, KVALIFIKACIJE, Belgijanci drže korak sa Hrvatskom, kiks Španije

U druge dve odigrane utakmice 22. kola Fulam je na Crejven Kotidžu pobedio WBA sa 3:0, dok je Birmingem slavio u gostima kod Blakpula na Blomfild Roudu sa 2:1. Odlućujući gol vredan tri boda za Birmingem postigao je Skot Dan u 89. minuti susreta.

Premijer liga, utorak:

Manchester United – Stoke 2-1 (Hernandez 27, Nani 62 / Whitehead 50)

Povezana vest:  Del Boske ne žali zbog odluke da napusti klupu Španije

Blackpool – Birmingham 1-2 (Campbell 68 / Hleb 24, Dann 89)

Fulham – West Bromwich 3-0 (Davies 45, Dempsey 56, Hangeland 65)

Tabela: 1. Manchester United 44 (-2), 2. Manchester City 41 (-1), 3. Arsenal 39 (-2), 4. Tottenham 36 (-2), 5. Chelsea 35 (-2)…