Wayne_Rooney_Manchester_United_West_hamFerguson: Runi više nije siguran u prvom timu

 

U utakmici 22. kola engleske Premijer lige fudbaleri Mančester Junajteda su se na svom Old Trafordu mučili protiv Stouk Sitija, ali su na kraju ipak uzeli pun plen i slavili sa 2:1. Na vrhu tabele imaju tri boda više od Mančester Sitija, ali i utakmicu manje. Strelci za tri boda su bili Meksikanac Hernandez i  Portugalac Nani, a ovaj meč zbog povrede skočnog zgloba nije odigrao Vejn Runi, nominalno najbolji igrač Junajteda.

Povezana vest:  Rasprodate ulaznice za Balakov oproštajni meč

Što zbog niza povreda, što zbog drugih okolnosti, Runi je ove sezone u slaboj formi. U 11 utakmica u Premijer ligi je postigao samo dva pogotka, dok je Havijer Hernandez u 14 nastupa, često ulazeći s klupe, postigao šest. Iznad svih je Berbatov sa 14 pogodaka.

-Moram biti pošten prema svima i reći da Runi više nije siguran za start u prvom timu, kada nam se vrati posle povrede – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Levandovski: Glasao bih za Riberija

-Hernandez je u odličnoj formi celu sezonu i ako od njega mogu dobiti više u timu, naravno da ću ga gurnuti na teren. Gledam samo dobrobit kluba, a pritom sastavljam ono najbolje što imam u datom trenutku – završio je trener s Old Traforda.