antonio_cassanoMilan do pobede golom iz ofsajda

 

Fudbaleri Milana pobedili su večeras na gostovanju kod Kaljarija sa 1:0 u 18. kolu Serije A I učvrstili se na liderskoj poziciji na tabeli italijanskog prvenstva sa pet bodova prednosti nad najbližim rivalom. Spasilac rosonera u Kaljariju bio je 20-godišnji fudbaler iz Sijera Leonea Rodni Straser, koji je pobednički gol postigao u 85. Minute meča, iako je kasniji snimak pokazao da je pogodak neregularan zbog ofsajda.

Asistent je bio doskorašnji igrač Sampdorije Antonio Kasano, koji je debitovao u dresu Milana kada je u igru ušao u 78. minutu. Straser je na teren ušao u 58. minutu. Milan je u dosadašnjem toku sezone osvojio 39 bodova, pet više od drugoplasiranog Lacija, koji je na gostovanju kod Đenove igrao bez golova.

Povezana vest:  Jovanović: Da protiv Čukaričkog budemo još bolji

Treći je sa 33 boda Napoli, koji će večeras Milanu gostovati kod branioca titule prvaka Intera u derbiju kola. Marko Borijelo i Mirko Vučinić postigli su po dva gola za pobedu Rome nad Katanijom od 4:2, pa je njihova ekipa preuzela četvrto mesto na tabeli sa 32 boda.

Juventus je pao na peto mesto, pošto je na prvom meču dana, pred domaćom publikom u Torinu, pretrpeo težak poraz od Parme 1:4. „Staroj dami“ je to bio prvi poraz u poslednjih 14 prvenstvenih utakmica, dok je Parma zabeležila tek treću pobedu u Torinu u istoriji kluba.

Povezana vest:  Moratiju sudije krive za loše rezultate

Veliki uticaj na konačan rezultat imalo je ii isključenje prvotimca Juventusa Felipea Mela u 17. minutu. Dvostruki strelac za Parmu bio je bivši igrač Juventusa Sebastijan Đovinko, a golove su postigli i Ernan krespo sa penala i Rafaele Paladino.

Utešni gol za Juventus, za koji je svih 90 minuta igrao srpski reprezentativac Miloš Krasić, bio je delo Nikole Legrotalje.  Palermo je bio siguran u duelu sa Sampdorijom, pobedio sa 3:0 i ostao na šestom mestu sa 30 bodova.

Povezana vest:  Borusija Dortmund i Bajern nastavili trku, gol Kuzmanovića

Sedmi je Udineze, koji je savladao Kjevo sa 2:0, iako je od 34. Minuta imao igrača manje zbog isključenja Đampjera Pincija.  Bolonja i Fiorentina su podeleli plen odigravši nerešeno 1:1, Česena je slavila na gostovanju kod Breše 2:1, dok je Bari savladao Leče sa 1:0 u meču u kome je nekadašnji odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Nenad Tomović debitovao za poraženi tim. Tomović je prošle nedelje pozajmljen Lečeu iz Đenove.