PELEPele: Nije mi jasno zašto Ronaldinjo ne dođe besplatno u Gremio

 

Priča s Milanom i 30-godišnjim brazilskim fudbalerom Ronaldinjom je okončana. Nekada najbolji svetski fudbaler na sigurnom je putu prema domovini, ali se još uvek ne zna u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Ronaldinjov brat i agent, Roberto de Asis, trenutno pregovara s četiri brazilska kluba. U pitanju su Flamengo, Korintijans, Palmeiras i Gremio, ekipa u kojoj je Brazilac počeo da gradi veliku karijeru, pa se iz njega zaputio prema Evropi, tačnije, prema PSG-u.

Povezana vest:  FIFA zabrinuta zbog kašnjenja priprema za SP u Brazilu

Ronaldinjo stalno u izjavama naglašava kako mu je jedina prava želja povratak u Gremio, ali je isto tako shvatljivo da on i njegov tim kombiniraju i čekaju najbolju finansijsku ponudu.

Zbog toga se, kao stotinu puta dosad, oglasio Pele, legenda brazilskog i svetskog fudbala.

-Ako Ronaldinjo ima toliko veliku želju da zaigra u svom Gremiju, onda bi to trebao da učini besplatno – rekao je Pele za Globoesporte, i nastavio: – Finansijski je Ronaldinjo osiguran. Ne samo on, već i mnogi njegovi. Zaista je, po meni, logično da ispuni svoju želju i da pritom ne razmišlja o novcu. U tom pogledu se setim sebe i mog kluba Santosa. Bili su u finansijskoj krizi i odlučio sam da igram bez ikakve plate celu jednu sezonu. Radio sam to iz čiste ljubavi.

Povezana vest:  Katar bez plasmana na Svetsko prvenstvo 2018. godine