adrian_mutuAdrijan Mutu: Spreman sam odmah da napustim Fiorentinu

 

I dalje traju trzavice na relaciji toskanskog fudbalskog kluba Fiorentine i njenog suspendovanog rumunskog napadača Adrijana Mutua. I jedna i druga strana potrudila se razjasniti ih.

Kako se i očekivalo, viđenja na nastalu situaciju su oprečna, pa tako Mutu, kome je zabranjeno da trenira s ekipom nakon što je tokom sedmice otišao s treninga i protiv koga je klub pokrenuo disciplinski postupak, kaže:

-Pre utakmice s Bolonjom trener mi je rekao da ću imati mesto među osamnaest u ekipi. Kada sam shvatio da to nije tako, shvatio sam da me ne poštuju. Nakon što su iz Fiorentine rekli neke zastrašujuće stvari o meni doneo sam i odluku,  spreman sam napustiti klub i to odmah. Od trenutka moje suspenzije sve je krenulo nizbrdo. Očekivao sam više zahvalnosti od kluba za koji sam učinio sve i postigao mnogo golova. Ni u jednom klubu nisam se zadržao tako dugo kao u Fiorentini i biće mi teško otići. Ne znam zašto, ali nadam se da će se ovaj haos odjednom prekinuti i da ću ostati ovde. Ipak, shvatam da je takav rasplet situacije gotovo nemoguć.

Povezana vest:  Hodžson: Karager će biti jedan od najboljih trenera

Čitao sam po novinama da sam se potukao sa trenerom Sinišom Mihajlovićem. Nasmejalo me to, pa čovek je dva puta veći od mene. Kako bilo, trenutno je stanje stvari takvo da mi je zabranjeno da treniram u klubu – objasnio je Mutu, čije su reči odmah doprle i do klupskog šefa struke.

Povezana vest:  Zlatan Ibrahimović: Gvardiola je filozof s kojim sam imao hiljadu problema

-Imao sam sukob s njime dok smo obojica još bili igrači, ali na to se nadogradila sjajna saradnja. Trajala je ona do pre desetak dana. Nije istina da Mutu nije bio u planovima za postavu za utakmicu protiv Bolonje, trebao je i igrati, ali, budući da je otišao s treninga nisam ga ni mogao voditi. Juče je bio pravoslavni Božić. Poželeo mi je svako dobro i to je to. Ja sam njemu rekao šta sam mu imao za reći, a nije istina da smo se izgrlili i izgladili sve probleme, kao što sam pročitao u novinama. Danas je, pak, Mutuu rođendan i, premda sumnjam da će mu biti srećan, ja mu želim sve najbolje – izjavio je strateg Fiorentine, Siniša Mihajlović.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica 2. kola i tabela Premijer lige