fa_cupČelsi i ceo Mančester u četvrtom kolu FA Kupa

 

Fudbaleri Čelsija plasirali su se danas u četvrto kolo FA Kupa, u kome brane trofej, pošto su na svom terenu pobedili Ipsvič Taun sa 7:0.

U četvrto kolo plasirao se i Mančester junajted, pošto je u derbiju pobedio Liverpul sa 1:0. Mančester siti odigrao je 2:2 protiv Lestera u gostima, tako da će igrati još jedan meč.

Branilac trofeja poveo je u 33. minutu golom Salomona Kalua, a minut kasnije na 2:0 povisio je Danijel Staridž. Autogolom Karlosa Edvardsa u 41. minutu „plavci“ su došli do ubedljive prednosti.

Povezana vest:  Klop: Super bi se slagao sa "ludim" Ibrahimovićem

Strelac četvrtog pogotka za Čelsi bio je Nikola Anjelka u 49.minutu, a tri minuta kasnije mrežu Ipsviča ponovo je zatresao Staridž.

Tačku na prvu ubedljivu pobedu Čelsija posle gotovo dva meseca stavio je Frenk Lampard sa dva gola, u 78. i 79. minutu.

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je celu utakmicu za Čelsi.

Londonska ekipa će u sledećem kolu FA kupa igrati protiv prvoligaša Evertona.

Pobedu Mančester junajtedu doneo je Rajan Gigs, koji je postigao gol u drugom minutu iz penala. Ova dva tima igrala su 16 puta do sada u FA kupu, a „crveni“ su pobedili samo tri puta.

Povezana vest:  Vanja Milinković-Savić: Zadovoljan sam nastupima za Lehiju

Novi trener Liverpula i legenda kluba Keni Dalgliš je tako debitovao porazom, nakon što je juče preuzeo tim od Roja Hodžsona, koji je otpušten zbog loših rezultata.

Samo što je Mančester junajted krenuo sa centra, dosuđen je penal. Danijel Ager je bio u duelu sa Dimitrom Berbatovom, a sudija Hauard Veb je posle 29 sekundi igre dosudio jedanaesterac.

Liverpul je u 33. minutu ostao bez kapitena Džerarda, koji je isključen zbog starta nad Majklom Kerikom. On je u pokušaju da stigne do lopte sa dve noge startovao na igrača Junajteda.

Povezana vest:  Forbs: Mesi najplaćeniji fudbaler u 2020. godini

Junajted je mogao do drugog gola u 84. minutu, ali je posle dobrog centaršuta Evre Berbatov glavom snažno šutirao preko gola. Do kraja utakmice Liverpul nije uspeo da stigne do ozbiljnije šanse, pa je završio takmičenje u FA kupu ove sezone.

U timu Mančester junajteda nije bilo reprezentativca Srbije Nemanje Vidića.

Totenhema je na svom terenu pobedio Čarlton sa 3:0.