LacombeMonako otpustio trenera Gija Lakomba

 

Izuzetno loše rezultate fudbaleri Monaka nastavljaju da nižu i tokom kalendarske 2011. godine, pa su tako u prvoj takmičarskoj utakmici ovog januara poraženi u francuskom Kupu (3. kolo).

Da stvar bude gora, Monako je ispao od Šamberija, amaterske ekipe, koja se takmiči u petoj francuskoj ligi. Nakon 1-1 u osnovnih 90 minuta i produžetku, tokom izvođenja jedanaesteraca spretniji su bili igrači Šamberija i tako napravili jedno od najvećih iznenađenja u ovoj fazi francuskog Kupa.

Povezana vest:  Porodica Glejzer ne želi da proda Mančester junajted

Pogled na prvoligašku tabelu također nije lep za Monako, jer se pre nastavka prvenstva nalaze na 17. mestu sa 19 bodova, odnosno, jednim više od zone ispadanja. Također, klubovi koji su ispod Monaka, Kaen i Len, imaju utakmicu manje.

Zbog svega toga je, kako navodi L’Equipe, uprava Monaka odlučila dati ostavku 55-godišnjem treneru Giju Lakombu. Inače, službenih izjava iz kluba, ili od strane trenera, još uvek nema.

Povezana vest:  Klop: Igrali smo fudbal samo u nekim trenucima

Recimo da je Lakombe dugi niz godina radio u francuskim klubovima i pritom imao solidne uspehe. Radio je u Tuluzu, Guingampu, PSG-u, Sošou i Rensu pre dolaska u Monako.