Završili smo „prvo poluvreme“, ali ne smemo da se opustimo. Ciljevi ostaju isti, moramo da držimo gard visoko, jer nas očekuje paklen ritam u februaru i martu i u ta dva meseca mnogo toga može da se odluči, izjavio je danas trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković na početku priprema za prolećni deo sezone.

„Idemo sedam dana na Kipar, pa potom u Tursku da brusimo formu i igramo prijateljske utakmice protiv kvalitetnih ekipa“, rekao je Zvezdin trener.

Prema njegovom mišljenju, ima prostora za napredak ekipe u svakom smislu.

„Možemo da napredujemo u svakom segmentu. Imam grupu igrača u kojoj svi žele da rade i uče. Mnogo smo utakmica odigrali tokom jeseni, ponekad je i umor učinio svoje, kako mentalni, tako i fizički. Nekada nismo delovali brilijantno, ali se videla ideja, zahtev i to kako smo želeli da izgledamo. Insistiraćemo na brzoj tranziciji na proleće i na razbijanju defanzivnog bloka. Tako Crvena zvezda mora da razmišlja, a uverili smo se u to kako nas ekipe dočekuju. Nijedan protivnik na Marakani, pa ni u gostima, sem možda dve ekipe nije izašao napadački protiv nas“, rekao je Stanković.

Povezana vest:  Terzić: Imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji

Ističe i da je zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju, ali da ima jednu želju.

„Zadovoljan sam igračkim kadrom koji imamo. Došao je Bakajoko, koji je brz i dobar igrač, može da napravi razliku, s obzirom na to kako igramo. Radimo na dovođenju još jednog ofanzivca i to je to, ostatkom tima sam zadovoljan. Timskim radim sa direktorima Terzićem i Mrkelom i trudimo se da donosimo odluke koje su najbolje za Crvenu zvezdu“, dodao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Srbija večeras protiv Austrije: Prekretnica na putu ka Rusiji

Govorio je detaljnije i o situaciji sa Aleksandrom Kataijem.

„On će danas izaći sa nama na teren, ali će ostati u Beogradu na daljem oporavku. Očekujemo da se priključi u februaru, a što se datuma tiče i predviđanja tog tipa, još ne znamo. Moramo da vidimo sa doktorima sve to, ali sam zadovoljan kako teče oporavak i svi zajedno smo optimisti“, rekao je Stanković.

On je poželeo i dobrodošlicu dvojcu iz Grafičara – Ričardu Odadi i Nikoli Stankoviću.

„Priključeni su prvom timu i želim im da se što pre naviknu na rad i uklope u grupu. Ozbiljno računam na njih dvojicu i preostaje im samo to da se pokažu u najboljem svetlu“, rekao je Stanković.

Povezana vest:  Ronaldinjo ne namerava da ode iz Milana

Dodao je i da prati dešavanja u Milanu, rivalu u šesnaestini finala Lige Evrope.

„Još uvek su prvi na tabeli, uprkos tome što imaju problema sa zdravstvenim biltenom. Pokazali su dobru igru i da su s pravom lider u Italiji. Mi do utakmice s Milanom imamo više od mesec dana i veoma nam je bitno da se dobro spremimo na Kipru i u Turskoj. Imaju dobrog trenera, samopouzdanje, pa i kada ne igraju dobro uspevaju, individualnim kvalitetom rešavaju utakmice. Ipak, ima vremena do tog meča“, zaključio je Stanković.