ronaldinho_0Ronaldinjo potpisao ugovor sa Gremijom do 2014. godine

 

Dosadašnji fudbaler Milana Ronaldinjo potpisao je troipogodišnji ugovor sa brazilskim Flamengom, objavljeno je danas na sajtu tog kluba. Ronaldinjo će se tako posle 10 godina vratiti u Brazil, posle nastupa za Pari Sen Žermen, Barselonu i Milan.

Flamengo će za transfer platiti Milanu tri miliona evra, a mediji navode da će 30-godišnji fudbaler mesečno zarađivati više od 460.000 evra.

Povezana vest:  Čelsi osvojio FA Kup

-Ovo je poseban dan za Flamengo. Naš klub konačno može da počne da slavi – Ronaldinjo je naš – rekla je predsednica Flamenga Patrisija Amorim posle potpisivanja ugovora.

Za Ronaldinja su bili zainteresovani Palmeiras i Gremio, klub u kojem je počeo karijeru. Navijači kluba iz Porto Alegrea nazvali su fudbalera „plaćenikom“ i „izdajnikom“ pošto nije želeo da se vrati u klub.

Povezana vest:  Inter u januaru dovodi Ben Arfu?

Bivši dvostruki najbolji fudbaler sveta u izboru Svetske fudbalske federacije (FIFA) rekao je da želi da igra za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, zbog čega se vratio u domaći klub.

Ronaldinjo je učestvovao u osvajanju Svetskog prvenstva 2002. godine, u Japanu i Južnoj Koreji, ali je četiri godine kasnije odigrao loše u Nemačkoj, gde je Brazil izbačen u četvrtfinalu.

Povezana vest:  Lam: Moramo da se naviknemo na Gvardiolu

Od tada je samo u nekoliko navrata igrao za reprezentaciju i nije bio član ekipe na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi. Ostao je na 88 nastupa za nacionalni tim i 32 gola.