Vlada Velike Britanije sve više je zabrinuta zbog bliskih kontakata fudbalera na utakmicama koji se grle i ljube prilikom proslave gola, čime se rizikuje povećanje infekcije korona virusom i zaustavljanje sportskih takmičenja.

„Svi u zemlji morali su da promene način na koji komuniciraju sa ljudima kao i način rada. Fudbaleri nisu izuzetak. Postoje sigurnosne smernice za korona virus, a fudbaleri ih moraju poštovati kao i fudbalske vlasti koje ih moraju strogo sprovoditi“, rekao je ministar sporta Najdžel Hadelston na svom Tviter nalogu.

Povezana vest:  Juventus i Milan siloviti kod kuće

Usred sve većeg broja slučajeva zaraze novim virusom, Premijer liga je upozorila klubove da će biti izrečene kazne zbog kršenja pravila.

Do potencijalnog kršenja pravila došlo je na jučerašnjim mečevima kada su fudbaleri Šefild junajteda i Mančester junajteda golove proslavili grljenjem.

Liga je konfigurisala protokole za povratak takmičenja u martu prošle godine zajedno sa Džonatanom Van-Tamom, zamenikom glavnog medicinskog službenika za Englesku, koji je takođe pozvao igrače da izbegavaju grljenje.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati današnjih utakmica petog kola Serije A

„Sad smo na veoma opasnom mestu. Trebalo bi izbegavati svaki bliski kontakt među ljudima“, rekao je Van-Tam.

Novi oblik korona virusa širi se Britanijom, gde je zabeleženo više od 83.000 smrtnih slučajeva od te bolesti.

Britanija je u utorak prijavila 1.243 smrtnih slučajeva, što je njen drugi najveći broj dnevnih smrtnih slučajeva od početka pandemije prošle godine.

Povezana vest:  Ugo Ukah četiri godine u Čukaričkom