Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je danas da je zadovoljan svim urađenim na prvom delu priprema na Kipru.

„Želim da se zahvalim klubu na tome što su nam obezbedili da u miru, po lepom vremenu, odradimo jak deo priprema koji će nam u budućnosti mnogo značiti. Prezadovoljan sam urađenim, i pre svega time što su svi igrači, sem Petrovića, koji je imao upalu tetive, odradili sve treninge“, rekao je Stanković za klupski sajt.

„Kad uporedim ovo sa Kiprom od pre godinu dana, mislim da smo mnogo napredovali i da je to veoma vidljivo. Recimo, Nikolić je “obrnuo igricu što se tiče trkačkih testova i oduševio me“, rekao je Stanković i istakao da je zadovoljan činjenicom da je Aleksandar Katai počeo da trenira.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Čurčić: Grupa D je izjednačena grupa

„Na naše veliko zadovoljstvo, on je počeo individualno da radi. Ide u Tursku i proći će drugi deo priprema sa nama. Što se tiče spiska putnika, niko neće otpasti u tom smislu, svi zdravi igrači će putovati“.

Trener crveno-belihi imao je samo reči hvale za novajlije koje po prvi put prolaze pripreme sa klubom.

Povezana vest:  Prandeli pozvao Astorija umesto Barzaljija

„Bakajoko se sjajno uklopio u grupu. Ima veliku pomoć od Sanoga i Bena koji pričaju francuski. Radimo na igri, na uigravanju, ali njegovi kvaliteti za mene nisu upitni. Odadu vidim isključivo u veznom redu i on samo treba da nastavi da radi i trenira kao sad, i zaista je budućnost Crvene zvezde. On i Stanković su ozbiljno pojačali konkurenciju u veznom redu“.

„Ako bude interesantan igrač na tržištu za Crvenu zvezdu dovešćemo ga, ako ne, mislim da možemo u ovom sastavu da nastavimo dalje“, rekao je Stanković.

Povezana vest:  Barselona i definitivno u julu u Splitu

Osvrnuo se Stanković i na dešavanja u Milanu, koji je Zvezdin protivnik u okviru šesnaestine finala Lige Evrope.

„Vidim da rade na dovođenju igrača, pominje se Mandžukić koji je u godinama, ali je svakako fizički spreman. Videćemo kako će se uklopiti u njihovu igru, da li je došao kao starter ili rezerva Ibrahimoviću, ali imamo vremena do tad“, zaključio je Stanković.

Crveno-beli se sutra vraćaju sa Kipra, a posle toga idu na drugu fazu priprema u Tursku.