rud_van_nistelroj_hamburgReal vraća Van Nistelroja na Santiago Bernabeu?

 

U potrazi za napadačem koji će zameniti povjeđenog Gonzala Iguaina do kraja sezone čelnici Real Madrida su se setili igrača kojeg su se rešili pre samo godinu dana – Ruda van Nistelroja.

Prema tvrdnjama više evropskih medija, Real je već poslao ponudu HSV-u u koji je holandski napadač stigao u januaru prošle godine. „Kraljevski klub“ nema nameru ponovno da kupi 34-godišnjeg Van Nistelroja, već želi da ga pozajmi do kraja sezone. Madriđani traže igrača koji bi pristao doći na samo šest meseci, a da pritom ima pravo nastupa u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Pobede vodećih, Savić strelac u preokretu Lacija

Van Nistelroj im odgovara jer se u Hamburgu, nakon brojnih problema s povredama, vratio u solidnu formu, postigavši ove sezone osam golova u 15 utakmica. Holandska televizija RTL7 tvrdi da se HSV nema nameru lako odreći svoga napadača, ali Kicker piše da je Van Nistelroj jasno izrazio svoju želju za povratkom u nekadašnji klub, u koji je stigao u leto 2006. iz Mančester Junajteda.

Povezana vest:  Remi Vojvodine i Sutjeske

Podsećanja radi, juče je tokom dana sportski direktor Reala Horhe Valdano potvrdio da klub traži napadača za idućih šest meseci, ali malo je ko mogao pretpostaviti da će jedan od kandidata biti i holandski fudbalski veteran.