branislav_ivanovic_celziSiti na prvom mestu, Ivanović i Milijaš strelci

 

Siti na prvom mestu, Ivanović i Milijaš strelci

 

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su večeras Vulverhempton sa 4:3 i bar privremeno preuzeli lidersku poziciju na tabeli engleske Premijer lige. Dvostruki strelac za Siti na meču 23. kola Premijer lige bio je Karlos Teves, a mrežu Vulvsa pogađali su i Kolo i Jaja Ture. Asistent kod prvog gola Tevesa bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine, doskorašnji napadac Volfsburga Edin Džeko, koji je debitovao za Siti i odmah zaigrao u startnoj postavi.

Povezana vest:  Venger: Lester će se mučiti u Ligi šampiona

Prvi pogodak na utakmici postigao je reprezentativac Srbije Nenad Milijaš, ali je Siti potom preokrenuo na 4:1. Poraz Vulvsa kasnije su samo ublažili Kevin Dojl i Ronald Zubar. Siti sada ima 45 bodova, jedan bod više od gradskog rivala Mančester junajted, koji je igrao tri utakmice manje. Junajted će sutra u derbiju gola u Londonu gostovati kod Totenhema.

Povezana vest:  Mesi povređen, ne igra protiv Malage?

Dva boda manje od lidera ima Arsenal, koji je u malom londonskom derbiju savladao domaći Vest Hem sa 3:0. Robin Van Persi je postigao dva gola za Arsenal, drugi sa penala, a mrežu Vest Hema zatresao je i Tio Volkot. Vest Hem je tako ostao na začelju tabele sa 20 bodova.

Branilac titule prvaka Čelsi savladao je Blekburn sa 2:0, pre svega zahvaljujući Branislavu Ivanoviću, koji je postigao prvi i namestio drugi gol za londonske plavce. Čelsi je tako pretekao Totenhem na četvrtom mestu na tabeli sa 38 bodova.

Povezana vest:  Lionu pripao komšijski derbi sa Sent Etjenom

Stouk Siti je savladao Bolton sa 2:0, Vest Bromvič je pobedio Blekpul sa 2:1, dok su Vigan i Fulam podelili plen odigravši nerešeno 1:1.