Velika mi je čast što učestvujem u projektu Besplatnih škola sporta. Omogućiti im sve uslove, od opreme pa do samih terenskih uslova je zaista lep gest, pogotovo što veliki broj dece ne može da priušti to zadovoljstvo

Fudbal je uživo još lepši nego na igricama! Mnoga deca to dobro znaju, ali nemaju svi roditelji mogućnost da ih upišu u klub i da plaćaju treninge. Zato je pokrenut projekat Besplatne škole sporta, sa ciljem da svi mališani dobiju priliku da pokažu svoje veštine sa fudbalskom, odbojkaškom,  košarkaškom ili rukometnom loptom. Po 70 polaznika svake školice biće odabrano na otvorenim časovima, a prvi je u nedelju, 4. aprila na terenu FK Mladi Mabat na Zvezdari. Specijalni gost biće fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai, koji će pomoći u odabiru dečaka (uzrast od 7 do 10 godina)!

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa H: Pobede Milana i Barselone

Spektakl će upotpuniti ljubimac mališana fristajler Đota, koji izvodi majstorske trikove s loptom, a prijave za fudbal su do 2. aprila u ponoć, na mejl [email protected].

– Velika mi je čast što ću imati priliku da učestvujem u ovom humanitarnom projektu u saradnji sa Mozzartom. Danas bavljenje sportom nije jeftino i veoma mi je drago što će veliki broj dečaka dobiti mogućnost da se besplatno bavi fudbalom. Omogućiti im sve uslove, od opreme pa do samih terenskih uslova je zaista lep gest, pogotovo što veliki broj dece ne može da priušti to zadovoljstvo – istakao je Katai.

Projekat su podržali mnogi poznati sportisti, među kojima su i reprezentativac Srbije Dušan Vlahović, trener Crvene zvezde Dejan Stanković, a i Katai poziva roditelje da prijave decu za besplatne treninge fudbala na otvorenom, podno Zvezdarske šume.

Povezana vest:  EP DO 17 GODINA, Srbija izgubila od Engleske i završila takmičenje na EP

– Mi kao dečaci nismo imali savršene fudbalske uslove i zato za razvoj igrača, kao i samog sporta u našoj zemlji, bi trebalo da omogućimo to generacijama koje dolaze i da ih na taj način više zainteresujemo za fudbal, a manje za igranje igrica. Zaista će mi biti zadovoljstvo da prisustvujem otvaranju ovog projekta i da dodatno pozovem mališane da se bave sportom – naglasio je as crveno-belih.

U toku su prijave i za preostala tri sporta, do dva dana pred otvorene časove koji će biti održani: odbojka (10. april, OŠ Marko Orešković Novi Beograd), košarka (17. april, Mozzartov teren u Nišu) i rukomet (25. april, Hala „Šumadija“ Aranđelovac). Sve informacije o prijavama, treninzima i školama pročitajte OVDE.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Nemci se spremali za utakmicu gledajući Terminatora

Talenat nema cenu, neka sport opet bude dostupan svoj našoj deci!

NAJBOLJI IDU NA KAMP KOD DEJANA STANKOVIĆA

Najbolji polaznici šestomesečne školice fudbala biće nagrađeni odlaskom na kamp Deki 5, kod legendarnog Dejana Stankovića, koji je poslao poruku klincima:

– Velika podrška za Besplatne škole sporta. Vidimo se!

I najposvećenija deca iz ostalih školica dobiće priliku da treniraju sa proslavljenim asovima – Milošem Teodosićem (Teo 4), Aleksandrom Atanasijevićem i Nikolom Rosićem (Play Volley), kao i Ratkom Nikolićem u njegovom letnjem rukometnom kampu.