kadu_fk_czKadu: Teško je bez Savia

 

Oliveira de Savio je otputovao za Kinu na konačan dogovor sa novim klubom, a jedan član crveno belog tima je posebno emotivno shvatio odlazak visokog i borbenog Brazilca. To je naravno Mendeš Kadu, njegov nerazdvojni prijatelj već više od sedam godina. Naime, toliko njih dvojica igraju zajedno, počev od Brazila, preko Zete iz Golubovaca, pa do Crvene zvezde.

– Teško je bez Savia, mnogo teško. Malo sam tužan i stvarno mi nedostaje. Ipak, znali smo da ćemo jednom da se rastavimo i da će svako krenuti na svoju stranu. Nadam se da će Savio biti dobar i u Kini kao što je bio u Zvezdi a mi ćemo ostati u kontaktu zauvek jer smo veliki prijatelji – kaže Kadu.

Povezana vest:  Halu Premijer liga i 200 miliona evra

Brzonogi Brazilac kaže da ga odlazak druga i zemljaka ne podstiče da i on razmišlja o napuštanju Crvene zvezde.

– Kad klub kaže da ima dobru ponudu tada ću da idem. Do tada sam igrač Zvezde i radim sve što mi se kaže. Ima vremena za novi klub, doći će i to.

Kadu, iako stranac, zna za ime i prezime Robert Prosinečki i za njegovu igračku veličinu u evropskom fudbalu.

Povezana vest:  Junajted želi da zadrži Vidića

– Video sam njegove slike u Zvezdinom muzeju kad je Zvezda bila prvak Evrope. Nisam ga nikada gledao, ali čuo sam da je bio veliki igrač. Sada mi je trener i trudim se da slušam sve što mi se kaže i da radim najbolje što mogu. Nadam se da ću igrati još bolje kao i cela ekipa.

Povezana vest:  David Vilja proveo noć u bolnici

Kadu ne krije da su treninzi teški ali da ih izdržava dobro.

– Došao sam na pripreme dosta spreman jer sam radio na pauzi, ali opet je teško. Ipak, već sam se navikao na takav rad u Zvezdi i bilo mi je najteže pre godinu dana, ali sada izdržavam lakše nego kad sam stigao iz Zete.