kleo_pripreme_januar_2011PRIPREME PARTIZANA

Testovi pokazali više od očekivanog

 

Treći dan je prošao otkako se takmičarski pogon crno-belih „aktivirao“. U prethodna dva dana obavljani su medicinski testovi i testovi funkcionalnih sposobnosti  u „Vita maksimi“, na koje su igrači odlazili u grupama od po troje. Nakon dobijanja i „čitanja“ rezultata, krenulo se punom parom u „ludi ritam“ treninga.

Po rečima Dejana Ilića i šefa struke Stanojevića, igrači su iskazali veliku ozbiljnost za vreme pauze, pridržavali su se striktno onih programa rada koje su dobili od trenera i rezultat toga je da su testovi pokazali kako su u proseku igrači spremniji za oko 11%, nego pred početak letnjih priprema. Neki su čak „doterali“  i do 20% boljih rezultata od letos, ali treneri ne žele da govore pojedinačno o imenima. Najvažnije od svega je da nijedan igrač nije imao lošiji rezultat. To dovoljno govori o profesionalnosti igrača Partizana…

Povezana vest:  Udruženje fudbalera bojktovalo razgovore sa poslodavcima

Od današnjeg prepodnevnog treninga, nema više aktivnosti van sportskog centra, pa se puna pažnja posvećuje samo  treninzima, a kao što je i uobičajeno, prvih dana „glavnu reč“ ima kondicioni trener Dejan Ilić i njegovi čuveni „satovi“ sa kojima igrači trče deonice po programu kombinovano  sa teretanom. Kako nam je rekao Ilić, „suvi trening“ se dozira prema svakom igraču pojedinačno, zavisno od njegovih funkcionalnih sposobnosti, a kasnije kreće „uklapanje i uigravanje“ u celinu. Od petka ekipi će se priključiti i Ljubomir Fejsa, a Kleo je od juče krenuo sa treninzima.

Povezana vest:  Henes: Blater nema kontrolu nad događanjima u FIFA

Stanojević je prezadovoljan posle dobijanja rezultata sa testova.

– Mnogo smo bolji nego prošlog juna. Igrači su dosta uznapredovali, posebno u aerobnim sposobnostima i dostigli su nivo najboljih evropskih ekipa. Neki od njih su čak i premašili taj nivo, što me izuzetno raduje. Do kraja priprema možemo da podignemo spremnost igrača  za još 10 posto. Nastavljamo sa treninzima po zacrtanom planu dvaput dnevno, a do odlaska u Antaliju odigraćemo jedna triagonal turnir između dva naše ekipe i Teleoptika (3×30 minuta), dok za 25. januar planiramo trening meč sa protivnikom iz Beograda,  a igraće se 4×20 minuta.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Trener CSKA želi Real u osmini finala