19_18PRIPREME PARTIZANA

Crno-bele zimske čarolije, Triagonal turnir u Zemunulu

 

Sportski centar „Zemunelo”.

Gledalaca: 50

Sudija: Milan Karadžić.

Pomoćnici: Igor Radojčić, Vladanko Panić (svi iz Beograda).

Partizan I – Teleoptik I (1:0)

Strelac: 1:0 – Iliev u 12.

PARTIZAN 1: Stojković – Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski – Smiljanić,  Babović, Moreira, Saša Ilić – Iliev, Šćepović.

TELEOPTIK 1: Živković – Pilica, Dubroja, Nastasić, Savić – Ranđelović, Milovanović, Ljujić, Jojić, Antelj, Trujić.

Partizan I – Partizan II (2:1)

Strelci: 1:0 – Iliev u 14, 2:0 – Šćepović u 18. i 2:1 – Petrović u 24. minutu.

PARTIZAN 1: Stojković, Miljković, Savić, Stanković, Lazevski – Smiljanić, Babović, Moreira, Saša Ilić – Iliev, Šćepović.

PARTIZAN 2: Radiša Ilić – Stevanović, Jovanović, Nastasić, Aškovski – Brašanac, Petrović – Tomić, Davidov, Bogunović – Trujić.

Partizan II – Teleoptik II (2:1)

Strelci: 1:0 – Davidov u 23, 1:1 – Drpljanin u 28, 2:1 – Bogunović u 30. minutu.

PARTIZAN 2: Radiša Ilić – Stevanović, Jovanović, Stanković, Aškovski – Brašanac, Petrović – Tomić, Davidov, Bogunović – Kleo.

TELEOPTIK 2: Živković – Milojević, Nikolić, Dragojević, Beljević – Popara, Aksentijević – Marković, Drpljanin, Džugurdić – Mulćan.

 

Sneg je okovao Beograd, samim tim i SC Partizan – Teleoptik u Zemunu, ali crno-belima nije ni padalo napamet da ne odigraju danas popodne već dogovoren triagonal turnir između dve selekcije Partizana i Teleoptika. Vredni radnici u Zemunelu su odlično pripremili teren od veštačke trave, pa je meč mogao nesmetano da se igra, iako je temperatura bila 4 stepena ispod nule. Sve to nimalo nije smetalo svim igračima koji su danas nastupili da prikažu odlične mečeve, uz izuzetan tempo u sva tri meča, mnogo lepih poteza i borbenost koja krasi prvenstvene mečeve.

Povezana vest:  Mančester siti na zimu pušta Santa Kruza

Uostalom, najbolju ocenu današnjih mečeva izneo je akter i strelac dva gola Ivica Iliev:

– Zaista sam vrlo prijatno iznenađen svime što smo danas pružili. Igralo se u vrhunskom tempu, Stanojević je insistirao da se igra maksimalno brzo i iz „prve“, a moj utisak je da smo sada kao ekipa mnogo uigraniji nego letos, pošto smo mnogo akcija izvodili tečno, kao da je teren idealan za igru. Ako se po jutru dan poznaje, bićemo bar za 30 % jači nego jesenas. Posebno sam prijatno iznenađen odličnom igrom Lole Smiljanića, ali, ipak, neka konačnu ocenu da trener Stanojević, koji je i najmerodavniji da to uradi.

To i jeste sveopšti utisak posle odigranih mečeva, golovi su bili plod izrađenih akcija, a pored njih, bilo je i dosta prilika i poluprilika, takođe posle akcija koje su bile brze i osmišljene.

U prvom meču između Partizana i Teleoptika, od prog trenutka sevalo je na sve strane i prštalo je ono malo snega i leda što je ostalo na terenu. Ono što se dalo videti na meču, moglo bi se oceniti visokom ocenom sa obe strane, čak iznenađujuće za ovu fazu priprema.

Bilo je dosta munjevitih akcija, proigravanja, šansi, a pao je samo jedan gol koji je postigao Iliev. Najpre je Smiljanić sa centra idealno „otvorio“ prostor Šćepoviću, koji je krenuo ka golmanu sa leve strane, udario lažnjak i vratio povratnu ka Ilievu na oko 5 metara od gola. Koji je na sebi svojstven način u mestu okrenuo nekog iz odbrane i onda šmekerski „vratio“  Živkovića  i plasirao loptu u desni golmanov ugao. Prelepa akcija, takav i gol…

Povezana vest:  Torpedo ponovo kažnjen zbog rasizma navijača

Pore dgola u nekoliko navrata su golmanu Živkoviću preipretili Babović, Šćepović Ilić, Miljković, dok je sa druge strane u dva navrata trujić bio u izgledniom prilikama.

Posebno je bila lepa akcija u kojoj su kao na tacni izmenjali pasove Savić, Moreira i Babović, da bi ovaj potonji dobio loptu na otvorenom prostoru ka golu Živkovića, ali je Žile pre njega stigao do lopte i izbacio je do centra, odakle je Šćepović atraktivno šutirao ka praznom golu, ali je Živković uspeo da je stigne i uhvati na samoj gol liniji.

I u drugom meču bili smo u prilici da po „pasjem vremenu“ uživamo u odličnom fudbalu, uz potpuno iste atribute kojima smo prethodno okarakterisali igru u prvom meču. I ovog puta, uslovno rečeno, prvotimci, su uspeli da pobede, a Iliev je ponovo otvorio mrežu protivnika lepim golom. Akciju je počeo Moreira na oko 40 metara od gola, okrenuo jednog igrača i onda idealno izbacio Miljkovića po desnoj strani, koji se stuštio ka 16 metara, ušao unutra i onda lažnjakom izbacio protivnika, poslao po zemlji povratnu loptu na koju natrčava Iliev i zakucava je u „prvi ugao“. Akcija iz udžbenika…

A šta tek reći za drugi gol koji je postigao Šćepović… Opet je agilni Lola Smiljanić započeo, Iliev nastavio svojim već čuvenim lažnjakom, oslobodio se protivnika, uposlio Ilića, a ovaj pravovremeno vraća na ivicu kaznenog prostora ka danas odličnom Šćepoviću, i kada su svi očekivali jak udarac iz prve, usledio je fenomenalan lob udarac, kojim je lopta uletela pod samu prečku i pala iza gol crte Radiše Ilića. Majstorija…

Povezana vest:  Nikica Jelavić se preselio u Kinu

A gol Raće Petrovića je kao preslikan ovom Šćepovićevom, samo iz potpuno drugačije akcije, a i sa veće udaljenosti. Naime, posle jedne kratko degažirane lopte Stojkovića, nju je presekao Petrović i iz prve majstorski lobovao Stojkovića. Znao je ovo Raća mnogo puta na mečevima da pokuša, a danas mu se posrećilo…

Pored tri gola u par navrata Šćepović, Babović Moreira, Ilić i Smiljanić su mogli da se upišu u strelce, a sa druge strane to su mogli Trujić, Brašanac i Neca Tomić. Još dve akcije zaslužuju da se pomenu – kada je Radiša Ilić fenomenalno odbranio bombu Saše Ilića sa 10 metara po sredini gola, posle asistencije Ilieva. Prelepu akciju izveo je i Raća Petrović kada je sa svoje polovine krenuo u slalom, nanizao nekoliko igrača, idealno uposlio Trujića, ovaj ne časeći ni časa iz prve ka Bogunoviću, koji iz punog trka „kreše“ loptu, ali nažalost za koji santimetar pored stative.

Iz trećeg meča opisaćemo golove, a seriju je otvorio Davidov, kada je jednu loptu sa boka primio grudima na oko 12 metara unutar kaznenog prostora i ne dozvolivši lopti da padne iz prve levom u vazduhu šutnuo u suprotan ugao Živkovića.

Izjednačio je prelepim golom iz slobodnjaka Drpljanin, da bi pobedu narandžastima u poslednjim sekundama meča doneo Bogunović. Akciju je započeo Kleo, uposlio Brašanca, (novi Saša Ilić, kako reče novinarima posle meča Iliev), usledio je odličan pas ka Bogunoviću, koji je sačekao loptu na drugoj stativi i ćušnuo je u praznu mrežu.