jose-mourinho_real_1Žoze Murinjo: Ne treba mi podrška navijača!

 

Deseta domaća pobeda u desetoj utakmici odigranoj na Santiago Bernabeu omogućila je Real Madridu da zadrži razmak od četiri boda za vodećom Barselonom. U utakmici 20. kola igranoj u nedelju uveče Real je savladao Majorku, a pred mikrofone je posle utakmice izašao trener Žoze Murinjo. Kao i obično, bio je rečit:

-Došli smo do pobede protiv dobro pripremljenog tima. Majorka, koja ima dobre igrače, dobrog trenera i koja je dobro organizovana, je igrala na visokom nivou, što mi nismo mogli zbog umora. Najvažnije je da smo pobedili, da smo među poslednjih 16 u Ligi šampiona, na drugom mestu u prvenstvu i u polufinalu Kupa kralja – rekao je Murinjo.

Povezana vest:  Tores povredio skočni zglob

-Derbi protiv Atletika ostavio je psihičkog i fizičkog traga na mojim igračima. Ovo nam je bio drugi derbi u razmaku od samo sedam dana i jasno je da je morao uzeti danak. U sredu nas čeka važna utakmica (Kup kralja protiv Sevilje), zato sam promenio deo početnog sastava. Bio je to rizik, ali sada imamo odmornije igrače.

Povezana vest:  DAN POSLE PORAZA OD RENA, Robert Prosinečki: Ne znam da li smo se obrukali, ali idemo dalje

U sredu, kada se igra polufinale Kupa kralja, Murinjo je mogao da bude u Italiji. Ali, neće…

-Ne mogu da idem da primim nagradu za najboljeg trenera u 2010. godini. Taj mi trofej mnogo znači budući da su ga izglasali svi igrači Serije A i zato bih voleo da budem tamo. Bilo mi je jako drago da čujem da je za mene glasalo 90 posto protivnika, to mi tu nagradu čini najdražom u razdoblju koje sam proveo u Italiji.

O transparentu podrške sa tribina koje su, u sukobu sa sportskim direktorom kluba Jorgeom Valdanom, stale na njegovu stranu kazao je:

Povezana vest:  Terzić: Zvezda menja sistem igre, biće bolja nego jesenas

-Bodre li navijači ekipu, bodre i mene jer sam njen deo. Ne volim i ne treba mi podrška individualaca. Zahvalan sam njima, ali mi to nije potrebno. Ono što od navijača želim je da budu uz tim, što i jesu. Ne mislim da su danas posebno srećni, no teško je u januaru odigrati devet utakmica na najvišem nivou. Ekipa ima svoje limite, ali pobeđuje i to je ono najvažnije – rekao je Murinjo.