IVICA_ILIEV_PRIPREME_ZEMUNELOPRIPREME PARTIZANA

Zahuktava se „Parni valjak“…

 

Partizan – Zemun 5:0 (4:0)

Teren:  Zemunelo

Gledalaca: 200

Sudija: Milan Karadžić

Pomoćnici: Sekulić Marko i Panić Nebojša (svi iz Beograda)

Strelci: Iliev u 19’, 22’, 42’, Šćepović u 32’ i Petrović u 80’.

Partizan

(I poluvreme): Stojković, Stevanović, Lazevski, Savić, Stanković, Kamara, Moreira, Ilić, Babović, Iliev i Šćepović.

(II poluvreme):  Živković, Miljković, Jovanović, Stanković, Aškovski, Petrović, Smiljanić, Bogunović, Trujić, Brašanac, Davidov.

Zemun

(I poluvreme): Marinković, Živković, Josifovski, Nikolić, Simundić, Hamzić, Gačić, Nikolić, Tešić, Vukobrat i Vasiljević.

(II poluvreme): Marinković, Vuković, Salatić, Dragišić, Komlenović, Stojanov, Vukajlović, Kokir, Roksa, Bogdanović, Kovačević.

Fudbaleri Partizana odigrali su danas i drugi trening meč od početka priprema, i to protiv Zemuna,  a rezultat je 5:0 (4:0) za crno-bele.

Odmah se mora napomenuti, posebno za one koji nisu posmatrali meč, da su puleni trenera Stanojevića odigrali odličan meč, u vrhunskom tempu (naročito I poluvreme), sa obiljem pasova, proigravanja i iz takve igre padali su golovi i stvarane šanse. Zemun tokom svih 90 minuta nije „pušten“ nijednom da opasnije pripreti Stojkoviću i Živkoviću, koji su se pošteno smrzli.

U prvom poluvremenu tim koji je bio na terenu,  odigrao je svih 45 minuta u brzom ritmu, sa odigravanjem iz prve, bez zadržavanja lopte, a kada je protivnik imao loptu, odmah se kretalo u presing na celom terenu. Imponovalo je sa koliko posvećenosti svi pokušavaju da ubrzaju igru, a sa klupe, Stanojević im je non stop „dodavao gas“ povicima – brže, brže, faster, faster (Za Moa i Medu)…Bila je to totalna ofanziva, čak je u pojedinim trenutcima Stanojević zabranjivao bekovima da se vraćaju u odbranu, terao ih stalno da se ubacuju, a i Medi, kao zadnjem veznom nije davao da se vraća u krilo odbrane, kako bi uzeo loptu i poveo napade. Dakle, nagoveštaje ove „nove igre“smo videli u nedelju na triagonalu, a danas je sve to izgledalo i više nego dobro.

Povezana vest:  Trijmuf Barselone

Već u 2’ posle par odigranih pasova iz prve,  lopta dolazi do Babovića, koji je oprobao šut, ali za malo pored gola. U 5’ Babović je izveo korner, kratko do Ilieva, povratni pas, Stef je odlično iscentrirao, a u 16 metara skače Stevanović i glavom udara loptu, koja prohujava pored stative. Ilev je u 7’ bio u prilici da poentira, posle odigravanja duplog pasa između Ilića i Moreira, a ovaj prvi je „ćušnuo“ loptu ka Ilievu, koji šutira u trku, ali pored gola.

Babović je i u 10’ bio u prilici, pošto je Medo posle deganžmana golmana Zemuna glavom skinuo loptu i prosledio je ka Ilievu, usledio je pas „ala Sale Ilić“ između dva igrača i Babović je utrčao sam ispred golmana, pokušaj loba, ali je golman to osetio i odlično odbranio.

Povezana vest:  Kahriman: Vredelo je čekati šansu u Zvezdi

Novi pokušaj Babovića zbio se u 15’, kada  je Ilić „ u poverenju“ gurnuo loptu u brisani prostor ka Ilievu, ovaj odigrao za Babovića, a Stef šutirao, ali je i Marinković pokazao da zna posao i izbacio loptu u korner.

I konačno, u  19’ crno-beli su poveli sa 1:0…Golu je prethodila razmena pasova nekolicine igrača, kao u video igricama, loptu dobija Ilić, usledio je već prepoznatljivi pas u „rupu“ ka Ilievu, ovaj prihvata loptu, odigrava pas sa Šćepovićem,  i kada je dobio loptu polulevo samo je „vratio“ golmana, koji mu je krenuo u susret.

Posle samo tri minuta Ilev je udvostručio vođstvo, posle odličnog pasa Mede. Iliev je u 25’ odlično asistirao Šćepoviću, posle čega je usledio šut, nažalost preko gola.

Tempo nije prestajao, crno-beli su igrali viktorije, pa je već u 32’ pao i treći gol, a „zamesili“ su ga Medo i Ilić, posle čijeg „spajanja“ je Šćepović bio brži od Ilieva, pre stigao do lopte i rutinski je smestio iza leđa golmana Marinkovića.

Svoj treći gol na današnjem meču Iliev je postigao u 42’, a akcija je potekla od Stevanovića, koji je oteo jednu loptu na svojoj polovini, razmenio dva dupla pasa sa Babovićem i Šćepovićem i kada je izbačen na bočnu poziciju, idealno iscentrirao, a Iliev se na drugoj stativi samo poklonio…

Povezana vest:  Manćini: Van Persi je mogao letos da pređe u Siti

Na poluvremenu, Stanojević je ostavio u timu samo Stankovića, ali se nastavilo u ritmu iz prvog poluvremena. Stvoreno je dosta šansi i polušansi, u kojima su se našli – Brašanac (3 puta), Trujić, Smiljanić, Petrović (3 puta) , Davidov (uhvatio volejčinu, ali je završila preko gola), Bogunović…

Konačan rezultat postavio je jedan od najboljih strelaca ove sezone Raća Petrović golom u 80 minutu. Neko je iz odbrane gostiju izbio loptu posle ubacivanja sa desne strane, ona doleće na desnu ivicu kaznenog prostora, a Petrović je odatle preciznim šutom smešta u suprotni ugao golmana Marinkovića.

Na današnjoj utakmici, trener Stanojević je odmarao – Krstajića, Klea, Tomića, Kizita i Ostojića. Posle završenog meča, trener crno-belih je ocenio nastup svojih pulena na današnjem trening meču protiv Zemunaca.Do odlaska u Antaliju na nastavak priprema, crno-beli će imati dva slobodna dana (sreda i četvrtak), a u petak pravac – Turska. U međuvremenu, sutra popodne stižu dva argentinca iz Boke juniors – Gaston Rosi (20)i Leandro Kusko (17), koji će biti na „ispitivanju“ tokom priprema u Antaliji.