kadeti_ukrajinaOrlići ubedljivi protiv Moldavije u Minsku – 6:0

 

Kadetska reprezentacija Srbije nastavila je sa dobrim igrama na 7.međunarodnom turniru u glavnom gradu Belorusije, Minsku, savladavši ubedljivo u drugom kolu vršnjake iz Moldavije rezultatom 6:0 (2:0). Izabranici selektora Milovana Đorića bez mnogo muke slomili su otpor rivala, čiji su igrači svih 80 minuta (kadeti igraju dva puta po 40) samo vodili računa o odbrani svog gola. Tri puta se u strelce upisao napadač Dejan Georgijević (na slici sa brojem 17), dva puta Nikola Ninković, a jednom je golmana Moldavije matirao Ognjen Ožegović.

Više od pola sata trebalo je „orlićima“ da probiju bunker protivnika, a u 33.minutu akciju je započeo kapiten Pavlovski a završio Georgijević snažnim šutem u bliži ugao, do tada odličnog golmana Moldavije Horošilova. Nedugo zatim, centaršut Lazara Markovića iskoristio je Ninković i glavom povisio vođstvo na 2:0, a sa tim rezultatom se otišlo i na odmor. U nastavku se prvi u strelce upisao Ožegović i to samo nakon tri provedena minuta u igri, asistirao mu je Luka Stojanović. Drugi gol na utakmici Ninković je postigao u 52.minutu posle gužve u kaznenom prostoru, a u samom finišu susreta još dva puta je mrežu zatresao Dejan Georgijević, koji se tako izdvojio na čelu liste strelaca na turniru u Minsku, sa ukupno 4 gola na dve utakmice. Selektor Đorić iskoristio je duel sa Moldavijom da pruži priliku svim pozvanim fudbalerima u našoj ekipi, izuzev golmana Stošića koji je planiran za duel poslednjeg kola sa Rusijom, u četvrtak 27.januara od 15.40 po lokalnom vremenu (sat ranije po našem). Ta utakmica odlučiće i prvaka grupe B, koji će se u finalu u subotu sastati sa najboljom selekcijom iz grupe A u kojoj su domaćin Belorusija, Finska, Belgija i Litvanija.

Povezana vest:  Pujol gotovo sigurno propušta utakmicu sa Arsenalom

 

Rezultati turnira – Grupa B, 1.kolo: Srbija – Ukrajina 3:1, Rusija – Moldavija 5:0. 2.kolo: Srbija – Moldavija 6:0, Rusija – Ukrajina (igrano sinoć).

 

Grupa A, 1.kolo: Belorusija – Litvanija 1:1, Belgija – Finska 1:1. 2.kolo: Litvanija – Finska, Belorusija – Belgija (igrano sinoć).

 

SRBIJA – MOLDAVIJA  6:0 (2:0)

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Lion bez četvorice igrača odbrane protiv Bajerna?!

 

25.01.2011. Minsk. Fudbalska dvorana: „Manjež“. Gledalaca: 200. Sudija: Valentin Bliznjak (Belorusija). Pomoćnici: Maksim Vasilevski i Jaroslav Boginski (obojica Belorusija). Četvrti sudija: Evgenij Moroz (Belorusija). Žuti kartoni: Stojanović (Srbija), Statnik, Razganik, Burlaku, Spataru (Moldavija).

 

STRELCI: 1:0 – Georgijević u 33, 2:0 – Ninković u 37, 3:0 – Ožegović u 43, 4:0 – Ninković u 52, 5:0 – Georgijević u 77, 6:0 – Georgijević u 79.minutu.

Povezana vest:  Nikolić: Danko Lazović je zaslužio poziv u reprezentaciju

 

SRBIJA: Nemanja Latinović – Darko Lazić, Milan Savić (od 41.Stefan Savić), Marko Marinković, Bojan Nastić (od 61.Vojkan Tomašević) – Uroš Radaković (od 41. Ognjen Ožegović), Marko Pavlovski (od 41.Ognjen Popadić), Luka Stojanović, Lazar Marković (od 54.Aleksandar Gogić) – Nikola Ninković (od 67.Dejan Meleg), Dejan Georgijević.

 

Selektor: Milovan Đorić.

 

MOLDAVIJA: Horošilov – Volkov, Vlas, Statnik, Razganik (od 74.Kirlan) – Burlaku, Ćofu (od 41.Spataru), Ćuntu (od 67.Apostolov), Ursu (od 41.Jonaš) – Virlan (od 41.Rojakov), Irinčuk.

 

Selektor: Sergej Klesčenko.