robert_prosinecki_cz_zeta (1)PRIPREME ZVEZDE U BUDVI

Robert Prosinečki: Zaključci tek u maju

 

Na sve pohvale i osmehe koje dobija poslednjih dana Robert Prosinečki reaguje odmahivanjem rukom i jasno stavlja do znanja da su samo rezultati u prvenstvenim i Kup mečevima merilo rada i Crvene zvezde.

– Ne zanima me rezultat na pripremama. Vidim da svi hvale ali za mene je najvažnije da ekipa nema povređenih igrača i da svi do jednog hoće da rade i da budu disciplinovani, na treningu i van njega. To je osnova, a mi smo još uvek na osnovnom delu priprema i zato ne možemo da zaključujemo. To ćemo moći tek kad ekipa počne šampionat odnosno kad se on završi, tamo negde u maju. Tada ćemo podvući crtu, a sada samo treba da radimo – kaže Prosinečki.

Povezana vest:  Džajić poželeo Sa Pintu dobrodošlicu i uspeh u radu

Prosinečki kaže da je rad u Budvi bio odličan.

– Pre svega smo imali dobre uslove u hotelu i od strane FK Grbalj, a zatim su i momci radili sve maksimalno i značajno podigli nivo fizičke spreme. Ipak, to nije još ono što zahteva nivo Crvene zvezde ali doći ćemo i do toga.

O pojedincima ni reč.

– Sve što imam rekao sam momcima ponaosob i ne bih preko medija niti hvalio niti kudio. Ima stvari koje su samo za svlačionicu i koje su odnos trenera i igrača. Moja kompletna i trenutna mišljenja o igračima ćete videti na osnovu minutaže i tu ne može ništa da se sakrije. Uvek će igrati najbolji.

Povezana vest:  Metalac i Zvezda odigrali bez golova

Prosinečki ističe da je uveren da će Zvezda imati i snažnu poslednju liniju.

– Tržište nije veliko zimi, posebno kad ne planirate da potrošite milione odnosno ne možete. Dakle, radi se na štoperu i mislim da će to brzo biti rešeno. Treba nam taj igrač to sam rekao sto puta.

Plan rada u Antaliji biće nešto drugačiji.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Sven Goran Erikson: Idemo na pobedu protiv Brazila!

– Imamo pet pripremnih mečeva i oni će diktirati. Želim da se ekipa uigra i smanjivaćemo broj onih koji dobijaju šansu shodno kvalitetu. Želim najboljih 11 odnosno sa klupom najboljih 18-20. To je ekipa koja treba da iznese Zvezdine ambicije i ciljeve. A oni se dobro znaju. Samo da nas u Antaliji posluži vreme jer čujem da su tereni sjajni kao i smeštaj. Nikada tamo nisam bio, ovo će mi biti prvi put.