Fudbaleri Grafičara rešeni su da zaborave sve pehove koji su ih pratili od početka sezone i da od utakmice protv Bačke (sreda, 15h) započnu niz dobrih rezultata.

Situacija na tabeli sigurno ne oslikava kvalitet mladog tima Boška Đurovskog. Sa ovom ocenom slažu se i jedan od najtalentovanijih igrača kluba sa Senjaka, Andrija Radulović i pomoćni trener, Aleksandar Jevtić.

Vredno treniramo. Ne želimo da se zalećemo sa velikim obećanjima već da na terenu potvrdimo ono u šta smo sigurni a to je da nam je mesto u gornjem delu tabele. Imamo odličnu atmosferu u ekipi. Uz par iskusnih igrača, svi smo približnih godina – istakao je Radulović pre nego što je analizirao sutrašnjeg protivnika, ekipu Bačke.

Povezana vest:  Pelegrini: Liga kup dobra motivacija; Klop: Možemo da pobedimo Siti

Bačka je ozbiljan rival, koji je prethodne godine igrao Superligu. Imali su nekoliko odličnih rezultata. Ući ćemo u meč sa mnogo poštovanja prema protivniku ali i sa velikom željom da trijumfujemo. Potrebna nam je pobeda prvenstveno zbog samopouzdanja. Smatram da se još nismo namestili kako treba i da ćemo pravo lice pokazati tek u nastavku sezone – uverava supertalentovani Kotoranin.

Takođe, kako bi se plejada mladih igrača što pre adaptirala na seniorski fudbal, Boško Đurovski u svoj stručni štab uvrstio je nekoliko mlađih saradnika koji su prošli stazom kojom trenutno koračaju igrači Grafičara. Njihovo iskustvo može da bude od neprocenjivog značaja u sazrevanju ekipe. Navijači Crvene zvezde dobro pamte ime i prezime nekadašnjeg napadača Aleksandra Jevtića, koji se po okončanju karijere posvetio trenerskom poslu.

Povezana vest:  Katar bez plasmana na Svetsko prvenstvo 2018. godine

Kroz karijeru sam prošao sve ovo kroz šta prolaze ovi momci. Imamo sigurno najmlađu i najtalentovaniju ekipu u ligi. Mislim da nemamo krizu igre, već krizu rezultata. Oscilacije su normalna pojava kada u timu imate 20 momaka koji su tek zakoračili iz omladinaca u seniore. Sigurni smo u njihov kvalitet i kada se sve kockice poslože, Grafičar će pokazati svoj pun potencijal i snagu – uveren je osvajač Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom 2010. godine.

Povezana vest:  Đukić: U ofanzivnom delu imamo problem

Jevtić smatra i da ekipa dobrim igrama mora da skine veliko breme u vidu pritiska koje nosi na svojim leđima.

Oni su najbolji mladi igrači u Srbiji i moraju da se nose sa velikim očekivanjima javnosti. To govorim iz iskustva jer sam bio u njihovoj koži. Svakodnevno radimo na njihovom napretku. Grafičar igra dobro, stvaramo dosta prilika koje ćemo verujem početi da koristimo u većem broju već od meča protiv Bačke – zaključio je Jevtić.

Meč između Grafičara i Bačke na programu je u sredu od 15 časova na terenu Omladinske škole Crvene zvezde.