Fernando Torres is congratulated by Martin Skrtel after scoring the winner against Blackburn RoversFernando Tores: Isto sam lojalan Liverpulu kao i prvog dana

 

Prašina oko sjajnog Liverpulovog napadača Fernanda Toresa nikako da se slegne. Već se mesecima priča o njegovom napuštanju Enfielda, a u istom smeru idu priče i zadnjih dana.

Bilo je i konkretnih navoda, pa je tako aktuelni engleski prvak Čelsi još jednom, kao i prošlog leta, odlučio krenuti u „lomljenje“ Liverpulove uprave. Ponudili su za Toresa 35 miliona funti.

Povezana vest:  Partizan dobio novog sponzora

Ali, Liverpul je odbio ponudu za igrača koji ima ugovor s klubom do 2013. godine. Ipak, mediji na Ostrvu su plasirali vest po kojoj u Toresovom ugovoru postoji klauzula, koja kaže da Španac može otići ako se pojavi kupac spreman ponuditi 50 miliona odštete.

Isto tako, „zločesti“ ostrvski mediji su se u petak uveče raspisali da je dovođenje odličnog urugvajskoga napadača Luisa Suareza iz Ajaksa najbolji znak da je Liverpul spreman pustiti Toresa.

Povezana vest:  Loris: Bilo je potpuno glupo što smo štrajkovali

Ali, igrač se kratko oglasio u javnosti i rekao:

-Želim, ovim, možda razrešiti neke dileme. Ja sam lojalan klubu kao što sam bio i prvog dana kada sam došao na Enfield. Ne želim da se moje ime vezuje uz nekoga ko želi otići odavde. Tu sam i zadovoljan sam – rekao je španski reprezentativac.

Povezana vest:  Aksentijević: Živimo za još jedno čudo

U 23 ovosezonske utakmice u Premiershipu Tores je postigao devet pogodaka što ga drži na deobi šestog mesta liste strelaca.