hummels_BORUSIJA_DORTMUNDUbedljiva pobeda Borusije Dortmund, preokret Bajerna

 

Vodeća ekipa prvenstva Nemačke, Borusija Dortmund nastavila je sa odličnim partijama, a u 20. Kolu ova ekipa savladala je domaći Volfsburg sa 3:0. „Milioneri“ su poveli u drugom minutu golom Lukasa Bariosa, a na 2:0 povisio je Nuri Sahin u 41. minutu. Konačan rezultat postavio je Sven Humels u 71. minutu.

Povezana vest:  Lendon Donovan na pozajmici u Evertonu

Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je celu utakmicu za ekipu iz Dortmunda. Minhenski Bajern pobedio je u Bremenu domaći Verder sa 3:1, iako je gubio pošto je u 47. minutu vodeći pogodak za „zelene“ dao Per Mertezaker.

Strelac izjednačujućeg pogotka za Bajern bio je Arjen Roben u 65. minutu, a 10 minuta kasnije Mertezaker je zatresao mrežu sopstvene ekipe. Pobedu Bajerna potvrdio je Miroslav Kloze u 86. minutu. Ekipa Verdera poslednja dva minuta igrala je sa desetoricom fudbalera, pošto je isključen golman Tim Vize.

Povezana vest:  Odigrano drugo kolo Honda Zlatne lige, silni "večiti" i Vodovod

Fudbaleri Hamburga izgubili su od domaćeg Nirnberga sa 2:0, a u gostujućih ekipi Gojko Kačar zaradio je crveni karton u 69. minutu. Nirnberg je do pobede došao golovima Timija Simonsa i Almoga Koena.

Važnu pobedu u borbi za opstanaka zabeležio je Sankt Pauli koji je pobedio direktnog konkurenta Keln sa 3:0. Dvostruki strelac za domaćina bio je Čarls Taki, a jedan gol dao je Florijan Bruns.

Povezana vest:  Levante i Hetafe podelili bodove