Mesi s  dva nova gola zapečatio Barsinu pobedu protiv Erkulesa

Fudbaleri Barselone ostvarili su u 21. kolu španskog prvenstva i 19. pobedu savladavši u gostima Erkules s 3:0.

Podsećamo, Erkules je jedina ekipa koja je ove sezone u Primeri savladala moćnu Barselonu. Bilo je to u 2. kolu kada je sastav iz Alikantea senzacionalno slavio na Camp Nouu s 2:0, ali ovoga puta sastav Pepa Guardiole nije dopustio novo iznenađenje.

Barselona je povela golom Pedra Rodrigueza iz 43. minute. Poentirao je Pedro iskosa s desne strane u bliži ugao Erkulesovog gola nakon lepe asistencije Ćavija. Usprkos velikoj ofanzivi Katalonaca, isti je rezultat na semaforu stajao sve do same završnice susreta.

Povezana vest:  Trener Monpeljea produžio ugovor

Tada je u 85. minuti Francisko Farinos zaradio drugi žuti karton, a Barselona je kapitalizovala igrački višak u dva navrata. Dva je puta Herculesovu mrežu u samo dve minute tresao najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi, oba puta na asistenciju Danija Alveša. Omalenom Argentincu postignuti su golovi bili 20. i 21. ove sezone u Primeri, te sada za vodećim strelcem lige Kristijanom Ronaldom ima samo jedan gol zaostatka.

Od ostalih utakmica spomenimo 4:0 gostujuću pobedu Sporting Hihona nad Majorkom i domaći 2:0 trijumf Levantea nad Hetafeom. Sportingu je bila to prva gostujuća pobeda ove sezone i peta ukupno.

Povezana vest:  Fifa zabranila transfere Realu i Atletiku u naredna dva prelazna roka

Četvrtu pobedu Levanteu doneli su svojim golovima početkom drugog dela Valdo i Felipe Kaisedo, a valja reći da su u 78. minuti oba sastava ostala s igračem manje nakon međusobnog sukoba Nadala (Levante) i Manua (Hetafe).

Poslednji meč večeri yavršen je be z pobednika pošto su Deportivo i Sevilja odigrali 3:3. Golove za domaći tim postigli su Lasad u 15. i 62. minutu, odnosno Ruiz u 89, dok su u ekipi gostiju mreže postigli Negredo u 63. i 79. minutu, kao i Eskude u 74. minutu.

Povezana vest:  CAS sutra o žalbi Platinija na suspenziju

Primera, 21. kolo:

Levante – Getafe 2:0 (Valdo 47, Caicedo 54)

Malaga – Zaragoza 1:2 (Duda 15 / Bertolo 40, Sinama-Pongolle 87)

Mallorca – Sporting Gijon 0:4 (D. Castro 3, Garcia 61-ag, A. Castro 67, Novo 87)

Real Sociedad – Almeria 2:0 (Ansotegui 45, Tamudo 78)

Hercules – Barcelona 0:3 (Pedro 43, Messi 88, 89)

Deportivo La Coruna – Sevilla (Lassad 15, 62, Ruiz 89 / Negredo 63, 79, Escude 74)