TRENING II_0017PRIPREME PARTIZANA U ANTALIJI

Naporan prvi deo priprema

 

Na popodnevnom treningu igrači Partizana  kao da su prošli kroz pakao i čistilište. Pola sata pre treninga Dejan Ilić i Vanja Radinović su na terenu postavili sanke sa tegovima, preponice i razne  spravice koje „otežavaju život“. Odmah posle zagrevanja ekipa je podeljena u dve grupe, jedna je igrala fudbal na dva gola na skraćenom  terenu,  a druga je upražnjavala vežbe na „otežavajućim  spravama. Na terenu za fucu je prštalo na sve strane,  Rosi i Kusko su briljirali,  ali ni ostali nisu zaostajali.

Povezana vest:  Kalderon: "Peres je opsednut Runijem"

Kao što i biva u ovoj fazi priprema, igra na dva gola nije bila „prijateljska“, već kao da je zvaničan meč u pitanju  uz „žestinu“, koja neminovno sve to prati.

Na drugoj strani još veći „mučenici“, koji su imali „zabavu“ od koje su  tekli –  „krv, znoj i suze!“ Zabava se zove – poligon od četiri stanice.

Na prvoj se rade poskoci sa uvezanim nogama oko kojih se belasaju elastične  trake. Druga je tzv „teretna“ odnosno podrazumeva „vučenje“ i to na taj način što svaki igrač ima svog parnjaka koga koga vuče,  a obojica su poveznan elstičnom trakom i dok jedan pokušava da trči napred, drugi mu to onemogućava, kočeći i čak cimajući ga nazad. Na trećoj stanicu su „zimske radosti“ tj vučenje sanki na kojima se nalaze tegovi i sve to u punom šprintu skoro 50 metara. Na poslednjoj stanici svaki igrač pravi velike iskorake sa tegovima u rukama, koje prebacuje sa jedne strane tela na drugu  dok poskakuje.

Povezana vest:  Bild: Raul sam na vrhu liste najboljih strelaca Lige šampiona

Trening je trajao preko jednog sata, a posle njega, po licima prisutnih „građana“ mnogo toga se dalo videti. Svi su jedva čekali hotelske krevete…

Za danas je planiran prepodnevni trening u 11 časova,  dok je za popodne planiran prvi trening meč protiv Dinama iz Bukurešta na hotelskom terenu. Meč počinje u 18 h (17h po našem vremenu), a biće direktno prenošen na rumunskom satelitskom  TV kanalu – DIGI SPORT. (satelit – INTELSAT 1.0 stepen zapadno).

Povezana vest:  Arsenal ipak bez Fabregasa na Porto