mourinho_kristijano_ronaldoMorinjo želi da se što pre vrati u Englesku

 

Trener Real Madrida Žoze Morinjo rekao je danas da će se vratiti u engleski fudbal „pre nego što to mnogi očekuju“. Morinjo,koji je u svađi sa generalnim direktorom Reala Horheom Valdanom, rekao je da želi da se vrati u Premijer ligu, u kojoj je sa mnogo uspeha vodio Čelsi, pre nego što je napustio Stamford Bridž 2007. godine.

Povezana vest:  Anćeloti odbio da preuzme Marselj

-Važno je da smo ja i moja porodica zadovoljni. Volim engleski fudbal, a moja porodica voli Englesku. Uvek sam govorio da ću se jednog dana vratiti u Premijer ligu, a možda će taj dan doći pre nego što to svi očekuju – rekao je Morinjo za Sandej Miror.

Morinjo je letos preuzeo Real Madrid, nakon što je sa Interom osvojio tri trofeja – prvenstvo i Kup Italije i Ligu šampiona. Portugalac je od 2004. do 2007. godine trenirao Čelsi, sa kojim je osvojio dve šampionske titule, dva Liga kupa i po jedan FA kup i Komjuniti Šild.

Povezana vest:  Konte: Milan može da se uključi u trku za skudeto

On je rekao da nije bio iznenađen odlaskom iz Čelsija.

-Nikada nisam gajio iluzije. Shvatio sam kakva je ličnost (vlasnik Čelsija) Roman Abramovič i kakvo je ponašanje ljudi oko njega. Znao sam da taj posao neću raditi 10 godina – rekao je on.

-Moj posao je bio da pružim tom čoveku ono što želi – pobedu. Zbog toga sam znao da ću, pre ili kasnije, završiti boravak u Londonu, pošto se mnogo stvari tada dešavalo oko mene – dodao je Morinjo.

Povezana vest:  Franc Bekenbauer: Murinjo je neodgojen i neobrazovan!

Morinjo je u karijeri trenirao još Benfiku, Leiriju i Porto, sa kojim je 2004. godine osvojio Ligu šampiona.