David_Luiz_BenficaDavid Luiz u Čelziju do 2016.

 

Malo nakon što su objavili realizaciju transfera Fernanda Toresa u ponedeljak kasno uveče, iz londonskoga su fudbalskog kluba Čelzija također potvrdili dovođenje Davida Luiza (23).

Mladoga brazilskog štopera u Čelzi su doveli iz lisabonske Benfike, s kojom je ugovor imao do leta 2015. godine, uz odštetu od 21.5 miliona funti (oko 25 miliona eura) i prepuštanje prava na srpskoga 22-godišnjeg veznjaka Nemanju Matića. Luiz, nakon Svetskog prvenstva standardni brazilski reprezentativac, potpisao je za klub iz Stamford Bridgea do jula 2016. godine, dakle na 5.5 godina. Igraće, kako piše The Sun, za godišnju platu od 80.000 funti.

Povezana vest:  Preminuo brazilski fudbaler Aleksandro Alveš

-Oduševljen sam što se priključujem velikome engleskom klubu, čiji mi je kvalitet jako dobro poznat. Ovaj je transfer za mene veliki izazov. Odlučan sam da dokažem da sam sposoban da se prilagodim engleskom fudbalu i jedva čekam da se susretnem s novim saigračima – rekao je u izjavi za službene internet strane Čelzija Brazilac rođen u Sao Paulu, koji je karijeru počeo u Vitoriji iz Bahije, za koju je odigrao 47 utakmica pre no što je pre tačno četiri godine prešao u Benfiku.

Povezana vest:  Mikel: Izvinjavam se, kriv sam što je Juventus izjednačio

Sun piše da je Benfika konačnu ponudu Čelzija prihvatila u poslednji tren, tek u 23 sata po koordiniranome svetskom vremenu (GMT/UTC), nakon čega je sportski direktor lisabonskog kluba Manuel Rui Košta lično otpratio štopera na lisabonski aerodrom.

Poslednje će formalnosti, lekarski pregled i predstavljanje novinarima, Luiz obaviti tokom današnjeg dana.