alan_sirerŠirer zapanjen odlaskom Endija Kerola iz Njukasla

 

Bivši fudbaler i trener Njukasla Alan Širer rekao je danas da je „zapanjen“ što je klub dozvolio napadaču Endiju Kerolu da ode sa Sent Džejms Parka poslednjeg dana prelaznog roka.

Kerol je sinoć, poslednjeg dana prelaznog roka, prešao u Liverpul za 35 miliona funti.

-Zapanjen sam kao i svi navijači Njukasla. Iznenađen sam što se njegov odlazak brzo dogodio, to je veoma velika suma za mladog igrača sa velikim potencijalom – rekao je najbolji strelac u istoriji Njukasla Alan Širer.

Povezana vest:  Maradona optužio FIFA za korupciju

-Normalno je da prodate svog najboljeg igrača, ali da ne dovedete nekoga da ga zameni – to je zaista čudno. Svi pričaju o Toresovom prelasku u Čelsi, ali Liverpul ima 50 miliona funti i dva igrača da ga zamene. Nadam se da će Njukasl na kraju sezone uložiti 35 miliona funti u nove igrače – dodao je bivši reprezentativac Engleske.

Povezana vest:  Bufon: Autsajderi smo, Barselona je skoro nepobediva

Širer smatra da bi uprava Njukasla trebalo da bude srećna što se ove sezone neće boriti za opstanak u Premijer ligi i da je za to zaslužan upravo Kerol.

-Razočaran sam njegovim odlaskom jer je bio najbolji igrač Njukasla i njihova nada za plasman u Ligu Evope. Umesto da se bore za opstanak, zahvaljujući njemu imaju šanse za evropsko takmičenje – rekao je on.

Povezana vest:  Zvezda i Gasprom potpisali Memorandum o proširenju saradnje

Širer, ipak, veruje da će Kerol napredovati u Liverpulu.

-Radio sam sa (trenerom) Kenijem Dalglišem, on nije samo dobar čovek veći i sjajan trener. Ako neko može da izvuče najbolje iz Kerola to je Keni. Kerol će naučiti mnogo od jednog od najboljih trenera u poslednje dve decenije, mnogo će napredovati – rekao je Širer.