AdijaAdija: Partizan predstavlja korak napred u karijeri

 

Novi fudbaler Partizana Dominik Adija rekao je danas da je u beogradski klub došao jer želi da napreduje u karijeri i da pomogne crno-belima da se ponovo plasiraju u Ligu šampiona.

-Osećam se sjajno što sam došao u Partizan, klub o kojem sam čuo mnogo sjajnih stvar. Znam da su crno-beli trenutno najbolji u Srbiji. Želim da napredujem i da idem korak dalje u karijeri – rekao je Adija novinarima na stadionu Partizana.

Adija je 2009. bio proglašen za najboljeg igrača i strelca Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, na kojem je Gana osvojila titulu. U Partizanu će narednih šest meseci igrati kao pozajmljeni fudbaler iz italijanskog Milana. Partizan će na kraju sezone moći da otkupi njegov ugovor.

Povezana vest:  Krstajić: Delovali smo kao tim, treba biti zadovoljan

On je drugi napadač iz Gane koji je došao u zimskom prelaznom roku, pošto su crno-beli juče doveli na pozajmicu Prinsa Tejgoa.

-Drago mi je što ću igrati sa zemljakom, biće mi mnogo lakše da se naviknem na novu sredinu, a neće biti problem ni sa engleskim pošto znam da ga u Srbiji dosta ljudi govori – objasnio je on.

Povezana vest:  Održan žreb za Fair Play kup

Prvi deo ove sezone Adija je proveo na pozajmici u italijanskom drugoligašu Ređini za koji je odigrao 15 utakmica i postigao dva gola.

-Voleo bih da na jesen igram u Ligi šampiona, a verujem da Partizan može da odbrani titulu prvaka Srbije. U Italiji se nisam najbolje snašao zbog jezika, a i nisam dobio previše šansi da igram u Milanu. Biću disciplinovan na terenu i trudiću se da se što bolje uklopim u ekipu – zaključio je 21-godišnji Adija.

Dolazak Adije verovatno znači da će iz Partizana otići najbolji strelac ove sezone, Kleo.

Povezana vest:  Barselona ili Juventus? Svi kažu Barselona, ali....

-Još se vode razgovori o tome, ima nekoliko zainteresovanih klubova. Verujem da će sve biti poznato do kraja ove nedelje – rekao je novinarima generalni sekretar crno-belih Darko Grubor.

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo još i igrača sredine terena Zvonimira Vukića, otišao je Pjer Boja, dok je Almami Moreira svojevoljno napustio pripreme nakon čega ga je klub suspendovao.

Fudbaleri Partizana trenutno se nalaze na pripremama u Antaliji, a prolećni deo sezone počinje 27. februara.