aleksandar_jankovicKVALIFIKACIJE ZA EP (MLADI)

Janković: Cilj je plasman Srbije na EP 2013. u Izraelu

 

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković izjavio je danas da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope za igrače do 21 godine takmičiće se u Grupi 4 sa Danskom, Severnom Irskom, Makedonijom i Farskim ostrvima.

Povezana vest:  Luka Jović povredio stopalo, sledi mu višenedeljna pauza

Janković koji je prisustvovao današnjem žrebu u Nionu, ocenio je da dobri rezultati poslednjih godina „kreiraju naše ambicije“.

-Cilj mlade reprezentacije Srbije je plasman na Prvenstvo Evrope 2013. godine u Izraelu. S tim stavom smo dočekali žreb, a tako nastavljamo i dalje, pripremajući se za takmičarske obaveze koje će uslediti – rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, Srbija će ponovo igrati protiv jedne skandinavske države, ovog puta protiv Danske.

Povezana vest:  Stramaćoni odredio igrače za utakmicu sa Partizanom

-Sigurno je da svaki protivnik zaslužuje dobru pripremu i respekt, a period koji sledi iskoristićemo na najbolji mogući način. Činjenica da smo u grupi sa pet selekcija i da ćemo odigrati osam utakmica, otvara nam mogućnost organizovanja većeg broja prijateljskih susreta – rekao je Janković.

On je naglasio da je želja da se odigra prvi takmičarski meč u septembru, a do tada šest pripremnih utakmica.

Povezana vest:  Edmilson prelazi u Al Garafu

-Srbija ima tradiciju učešća na završnim turnirima igrača ovog uzrasta i mi hoćemo da je nastavimo i predstavimo se na najbolji način – rekao je Janković.

Selektor mlade reprezentacije sutra će saopštiti spisak igrača za prijateljsku utakmicu 9. februara sa Izraelom.

PHOTO: ataimages.rs