Fernando_Torres_Chelsea_Liverpool_Martin_Skrtel

Pobeda Liverpula u gostima, Tores neprimetan

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas u gostima branioca titule Čelsi sa 1:0 u 26. kolu engleske Premijer lige, u meču u kome je sva pažnja bila usmerena na Fernanda Toresa.

Španski repreznetativac je prešao iz Liverpula u Čelsi prošle nedelje za rekordnu sumu u Engleskoj od 50 miliona funti. Za novi klub je debitovao u derbiju protiv starog, ali nije pokazao skoro ništa do 65. minuta, kada je izmenjen.

Povezana vest:  Nikolić: Poštujemo Voždovac ali želimo pobedu u Kupu

Čelsi je tako postao i treći tim iz vrha koji nije pobedio ovog vikenda. Lider Mančester junajted je izgubio, a drugplasirani Arsenal je posle vođstva od 4:0 odigrao nerešeno. Totenhem je izbio na peto

mesto, a Liverpul na šesto. Čelsi je četvrti, a Mančester siti treći.

Tores je danas samo dva puta šutnuo na gol, a samo četiri minuta pošto je izašao, Raul Meireleš je postigao svoj četvrti gol u poslednjih pet utakmica. Ovo je druga pobeda Liverpula nad Čelsijem ove sezone.

Povezana vest:  Udovičić: Novi stadion uz minimalna sredstva

U drugoj današnjoj utakmici, Birmingem je pobedio u gostima Vest Hem sa 1:0, golom reprezentativca Srbije Nikole Žigića i tako pobegao iz opasne zone.

Žigić je postigao gol glavom u 65. minutu posle slobodnog udarca koji je izveo Sebastijan Larson.

Birmingem se petom pobedom u prvenstvu popeo na 16. mesto sa 27 bodova i ima tri boda više od poslednjeplasiranog Vest Hema.

Povezana vest:  Van Gal: Poklonili smo dva boda

Mančester junajted juče je izgubio od Vulverhemptona sa 2:1. Totenhem je pobedio Bolton takođe sa 2:1, dok je Everton savladao Blekpul sa 5:3.

Pobedu je zabeležio i Vigan protiv Blekburna od 4:3, Mančester siti bio je bolji od Vest Bromviča sa 3:0, a Stouk od Sanderlenda sa 3:2.

Bodove su podelili Njukasl i Arsenal, iako su „tobdžije“ vodile sa 4:0 i Aston Vila i Fulam 2:2.